Prostituate

Bătută și amenințată cu moartea: Cum a ajuns o tânără din Hâncești prostituată în Turcia

132
(reînnoit 12:57 17.12.2019)
Un tânăr din Ceadâr-Lunga își va petrece următorii 16 ani după gratii pentru traficarea unei minore în scop de exploatare sexuală.

CHIȘINĂU, 17 dec - Sputnik. Procuratura municipiului Chișinău anunță că instanța de judecată l-a condamnat la 16 ani de închisoare pe un tânăr în vârstă de 23 de ani, care a racolat o minoră din Hâncești și a obligat-o să se prostitueze în Turcia, deși inițial i-a promis că va munci în această țară în calitate de dansatoare. 

Potrivit anchetatorilor, victima a fost abordată pe o rețea de socializare și i-a recunoscut proxenetului că provine dintr-o familie social-vulnerabilă. Adolescenta lucra în calitate de bucătar într-un club din Capitală, iar din salariul de 2400 lei nu reușea să se întrețină. A crezut în promisiunea unui loc de muncă bine plătit și a acceptat să plece în Turcia. Tânărul i-a promis un salariu de până la 1000 de dolari lunar și că va lucra dansatoare. Când a ajuns însă la destinație, a fost obligată să se prostitueze. 

Procurorii afirmă că adolescenta era bătută și amenințată cu moartea atunci când refuza să se presteze servicii sexuale. După 11 luni, tânăra a reușit să revină în Moldova și să-l denunțe pe cel care a traficat-o. Din răzbunare, proxenetul a contactat-o pe mama victimei și a amenințat-o cu moartea.

Astfel, la solicitarea procurorilor, Judecătoria Chișinău l-a condamnat pe inculpat 16 ani de închisoare în penitenciar de tip închis. Sentința poate fi contestată, potrivit legii.

Tânărul originar din Ceadâr-Lunga a mai fost anterior certat cu legea, iar în prezent este cercetat și într-un alt dosar. 

132
Tagurile:
Turcia, închisoare, prostituție, proxenet
Tematic
Strigător la cer: Polițist pedofil în Capitală!
Video: Pedofil din Olanda, dat pe mâna justiției: Procuratura oferă detalii


Загрузка...