Ion Ceban

Fără construcții ilegale în Chișinău: Decizia primarului general

143
(reînnoit 13:03 03.12.2019)
Primarul general al Chișinăului intenționează să pună capăt construcțiilor neautorizate din Capitală.

CHIȘINĂU, 3 dec – Sputnik. Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, anunță că proiectul de modificare a legislației în domeniul construcțiilor a fost definitivat. Primarul a precizat că în acest scop au avut loc mai multe întâlniri de lucru între reprezentanții Primăriei și Guvernului. Părțile au ajuns la un acord.

Ion Ceban i-a avertizat pe angajații Primăriei că-i va da pe mâna organelor de drept>>>

„Potrivit documentului, în cazul în care va fi adoptat, vor fi acordate împuterniciri suplimentare Administrației Publice Locale pentru controlul eliberării actelor permisive de construcții. La fel, vor fi majorate sancțiunile pentru cei care vor construi ilegal”, precizează Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

O altă propunere a autorităților se referă la termenul de acordare a acestor acte. Astfel se propune majorarea termenului de acordare a actelor permisive de la 10 zile în prezent, până la 30 de zile.

Conform procedurii, proiectul urmează a fi examinat de Guvern. După avizul Cabinetului de Miniștri, acesta trebuie să fie susținut și votat și în Parlament.

Ion Ceban spune că scopul acestui proiect este de a „pune capăt pentru todeauna haosului din construcții și corupția care s-a instaurat în Chișinău”.

143
Tagurile:
Guvernul, construcții neautorizate, primar general al municipiului Chișinău


Загрузка...