Serviciul Fiscal de Stat

Fiscul pornește un val de controale operative: Iată la cine va ajunge

355
(reînnoit 08:09 03.12.2019)
Fiscul anunță controale fiscale operative la mai multe categorii de agenți economici. Totodată, instituția precizează că și în decembrie va efectua verificări în baza reclamațiilor, sesizărilor și înformațiilor din presă.

CHIȘINĂU, 3 dec – Sputnik. Pe parcursul lunii decembrie, Serviciul Fiscal de Stat va efectua controale fiscale prin metoda verificării operative.

Agenții economici sunt anunțați, pe site-ul instituției, că verificărilor vor fi supuse următoarele genuri de activitate:

- prestarea serviciilor de transport auto de pasageri, inclusiv în trafic național în regim de taxi, pe curse  urbane/interurbane și în trafic internațional;

- prestarea serviciilor de alimentație publică;

- desfășurarea comerțului electronic;

- prestarea serviciilor de operațiuni de schimb valutar.

„Scopul acestor acțiuni este sporirea nivelului de informare și conformare a contribuabililor, combaterea fenomenului de neutilizare a echipamentelor de casă și de control la efectuarea decontărilor în numerar și a altor încălcări ale legislației în vigoare”, explică instituția.

Totodată, fiscul anunță că va efectua și în decembrie controale fiscale în temeiul petițiilor, sesizărilor, reclamațiilor, informațiilor din mass-media etc. la contribuabilii a căror activitate „întrunește riscuri de neconformare fiscală”.

355
Tagurile:
controale, Fisc
Tematic
Schimbări în politica fiscală și cea vamală: Fiscul, cu ochii pe cei bogați - detalii


Загрузка...