urnă de vot

Motivul pentru care voturile exprimate la alegeri vor fi renumărate în 17 localități

163
(reînnoit 16:15 30.11.2019)
Comisia Electorală Centrală anunță că voturile exprimate în cadrul scrutinului local vor fi renumărate în 17 localități, în urma unor hotărîri emise de instanțele de judecată.

CHIȘINĂU, 30 nov - Sputnik. Magistrații au dispus renumărarea voturilor în suburbiile capitalei Băcioi, Codru și Durlești, în urma unor contestații depuse de candidații care nu au ieșit învingători după întocmirea proceselor verbale în urma alegerilor locale din luna octombrie.

Din același motiv vor fi renumărate voturile în trei localități din raionul Călărași, în două din raionul Cimișlia, în orașele Drochia, Ialoveni, Nisporeni, în comuna Ciorești, în souă sate din raionul Orhei, în comuna Micăuți din raionul Strășeni, în satul Hirișeni din raionul Telenești și în localitatea Congazcicul de Sus din Găgăuzia. 

Pentru munca suplimentară în cadrul procesului de renumărare a voturilor în cele 17 localități, Comisia Electorală Centrală a dispus alocarea a peste 651 de mii de lei. Din acești bani vor fi plătiți funcționarii electorali, care vor trebui să se convoace și să întocmească procese verbale noi, după renumărarea voturilor. 

Hotărârea Comisiei Electorale Centrale a fost înaintată Ministerului de Finanțe, care va trebui să aloce resursele necesare din bugetul de stat. 

163
Tagurile:
judecată, CEC, renumărare, voturi
Тема:
Alegeri locale - 2019 (143)
Tematic
Decizie CEC: Cu câți bani vor putea contribui moldovenii la finanțarea partidelor
Informații de la CEC: Câți ani are cel mai tânăr primar ales la scrutinul din 3 noiembrie


Загрузка...