Militari cu măști antigaz la aplicații

Misterul celor 235.000 de măști antigaz din Bălți: Precizarea lui Pavel Voicu - Video

370
(reînnoit 23:07 26.11.2019)
Deocamdată nu este clar cum au ajuns în două depozite din Bălți cantități impresionante de măști antigaz, echipamente și accesorii militare. Cazul nu ar trebui trecut totuși în registrul conspirațiilor, a declarat Pavel Voicu pentru Sputnik.

CHIȘINĂU, 26 nov – Sputnik. Cele aproape 235 de mii de măști antigaz, depistate de Poliție pe 22 octombrie, în două depozite din Bălți, provin de pe timpul fostei Uniuni Sovietice (URSS), a declarat ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, în emisiunea „Logica Puterii” de la Sputnik Moldova.

„Sunt măști antigaz rămase de pe timpul URSS. Nu este clar cum au ajuns sau cum s-au păstrat în acel depozit”, a spus ministrul.

În opinia lui Pavel Voicu, acest caz nu trebuie trecut în registrul conspirațiilor și nu  trebuie interpretat că măștile antigaz au fost stocate pentru ca ulterior să fie folosite cumva.

„Sunt de pe timpul Uniunii Sovietice, dar sunt păstrate bine, le-am văzut”, a adăugat ministrul.

Surse din Ministerul de Interne (MAI) au precizat pentru Sputnik că respectivul caz este cercetat de Inspectoratul Național de Investigații (INI).

Cele 234.560 de măști antigaz erau distribuite în 5 mii 864 de lăzi a câte 40 de măști, iar responsabilii de depozite nu dețineau acte de proveniență legală a lor. 

De rând cu măștile antigaz, Poliția a ridicat din cele două depozite „articole vestimentare, echipamente tactice speciale, precum și accesorii pentru militari, în proporții deosebit de mari”, potrivit unui comunicat de presă.   

Măștile antigaz și celelalte obiecte au fost transportate spre păstrare în depozitul Brigăzii Infanterie Monitorizată nr.1 Bălți.

370
Tagurile:
Poliție, Bălți, misterul, măști
Тема:
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii (40)
Tematic
Pavel Voicu: Aproape o mie de angajați ai MAI au plecat din sistem în doar cinci luni
Când vor reveni Cavcaliuc și Pânzari la Interne: Iată ce spune Pavel Voicu
Salariile polițiștilor – majorate cu 10 la sută din 2020, anunțul lui Voicu


Загрузка...