Рабочее место

Accidente la locul de muncă: numărul angajaților care au decedat de la începutul anului

109
(reînnoit 19:32 25.11.2019)
Potrivit datelor Inspectoratului de Stat al Muncii, în zece luni ale anului în curs, la locul de muncă au decedat 10 persoane.

CHIȘINĂU, 25 nov – Sputnik. De la începutul anului și până la 31 octombrie 2019, 366 de persoane au fost accidentate la locul de muncă, dintre care 51 au murit, potrivit datelor prezentate de Inspectoratul de Stat al Muncii.

Inspectorii de muncă au cercetat 23 de accidente mortale, din care 10 accidente de muncă, 10 – în afara muncii și 3 accidente care nu se încadrează în prevederile Regulamentului privind modul de cercetare a accidentelor de muncă.

În această perioada au fost înregistrate și 20 accidente grave, dintre care 11 accidente de muncă, 7 – cu incapacitate temporară de muncă, 1 – în afara muncii și 1 accident care nu se încadrează în prevederile Regulamentului privind modul de cercetare a accidentelor de muncă.

Inspectorii de muncă din autoritățile cu atribuții de control în domeniul siguranței ocupaționale au cercetat 12 accidente mortale și 9 grave, din care:

  • Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor – 1 accident de muncă mortal și 6 accidente de muncă grave;
  • Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței – 1 accident de muncă mortal;
  • Agenția Națională pentru Sănătate Publică – 1 accident mortal, care nu se încadrează în prevederile Regulamentului privind modul de cercetare a accidentelor de muncă;
  • Agenția Națională Transport Auto – 2 accidente de muncă mortale;
  • Agenția pentru Supraveghere Tehnică – 4 accidente de muncă mortale și 3 mortale în afara muncii, 2 accidente de muncă grave și 1 accident grav în afara muncii.

De către comisiile întreprinderilor au fost cercetate 266 de cazuri de accidentare cu incapacitate temporară de muncă, în urma cărora au avut de suferit 274 de persoane.

La data de 31 octombrie se aflau în proces de cercetare 20 de cazuri de accidentare, din care 16 accidente cu caracter mortal, în care și-au pierdut viața 16 persoane și 4 – grave în care au avut de suferit 6 persoane.

109
Tagurile:
Securitatea în muncă, accident de muncă
Tematic
Accidente la locul de muncă: Drepturi și obligații pentru angajați și angajator


Загрузка...