Vama ”Palanca”

Experți americani la frontiera Republicii Moldova: Ce vor face aceștia

206
(reînnoit 14:51 25.11.2019)
Departamentul de Energie al SUA intenționează să ofere asistență tehnică Serviciului Vamal al Republicii Moldova pentru a preveni contrabanda cu substanțe nucleare la hotarul țării noastre.

CHIȘINĂU, 22 nov - Sputnik. În mai multe puncte de trecere a frontierei Republicii Moldova vor fi instalate echipamente speciale pentru detectarea substanțelor nucleare de contrabandă. 

Serviciul Vamal al Republicii Moldova anunță că proiectul este finanțat de Guvernul SUA, iar de instalarea echipamentelor speciale la hotarul țării noastre vor fi responsabili experții americani. Monitoare pentru detectarea materialelor radioactive și nucleare vor fi montate la posturile vamale Criva, Palanca, Unguri și Costești.

Toate detaliile au fost discutate cu reprezentanții Departamentul pentru Energie al SUA, în cadrul unei ședințe organizate de Serviciul Vamal. De echipamente speciale vor beneficia și echipele mobile ale Serviciului Vamal. 

Experții americani au efectuat vizite la mai multe puncte de trecere a frontierei Republicii Moldova pentru a analiza infrastructura și a evalua oportunitățile de instalare a dispozitivelor speciale. 
206
Tagurile:
Serviciul Vamal, nuclear, Substanțe periculoase, Rrepublica Moldova, frontieră, SUA
Tematic
Expert, despre presiunile SUA asupra Turciei din cauza S-400
SUA mizează pe militarizarea spațiului cosmic


Загрузка...