Câine și pisică

Avertismentul ANSA: Turbare și pesta porcină iată ce raioane au fost afectate

79
(reînnoit 11:51 25.11.2019)
Patru cazuri de rabie sunt raportate luni, 25 noiembrie, de Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) pentru intervalul 15-21 noiembrie. Totodată, riscul contaminării porcilor cu pesta porcină africană este sporit în Republica Moldova, avertizează ANSA.

CHIȘINĂU, 25 nov – Sputnik. Patru cazuri pozitive de rabie, confirmate în laborator, sunt raportate de ANSA pentru intervalul 15-21 noiembrie.

De virusul turbării au fost afectate patru animale în trei raioane: o bovină și un dihor în raionul Nisporeni, o vulpe în raionul Hâncești și un motan în raionul Leova.

De asemenea, într-o gospodărie țărănească din localitatea Sărata Galbenă, raionul Hâncești, a fost confirmat, în intervalul menționat, un caz de pesta porcină africană la porci domestici.

După confirmarea focarului prin analize de laborator, 30 de porci din respectiva gospodărie au fost sacrificați și înhumați miercuri, 13 noiembrie. Pe drumul de intrare și ieșire din Sărata Galbenă au fost instalate filtre sanitar-veterinare.

Riscul contaminării porcilor cu pesta porcină africană este sporit în Republica Moldova.

Acest fapt le-a fost pus în vedere administratorilor piețelor agroalimentare din Chișinău de conducerea ANSA, într-o ședință convocată pe 15 noiembrie.

Administratorii piețelor au fost avertizați să monitorizeze cu strictețe calitatea cărnii de porc ce ajunge pe tarabe.

Cetățenii Republicii Moldova sunt avertizați de ANSA să nu încerce să introducă pe teritoriul Republicii Moldova produse alimentare din carne de porc din țările vecine, pentru că acestea vor fi confiscate la frontieră și distruse, „din motivul riscului pe care îl reprezintă”.

79
Tagurile:
pesta, turbare, ANSA
Tematic
Pește de proastă calitate importat în Moldova: Ce soluție propune ANSA - Video
Scandalul cartofilor: Belarus a expediat ANSA o listă cu producători marcați cu roșu
Turbarea face ravagii în Moldova: Cazuri din 7 raioane raportate de ANSA
Carnea de porc, interzisă la frontieră: Nou focar de pesta porcină în Moldova


Загрузка...