Ion Ceban

Fără nervi întinși la Primăria Chișinău: Cum vrea Ion Ceban reducă birocrația

84
(reînnoit 17:05 22.11.2019)
Primarul Chișinăului, Ion Ceban, s-a întâlnit astăzi cu zeci de reprezentanți ai companiilor IT din Republica Moldova pentru a discuta despre intenția sa de a digitaliza serviciile primăriei.

CHIȘINĂU, 22 nov - Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a dispus astăzi crearea unui grup de experți format din specialiști IT și funcționari ai Primăriei, pentru a implementa proiecte de digitalizare a serviciilor municipale, astfel încât cei care au o problemă de rezolvat să o poată face de acasă, din fața calculatorului. Ion Ceban le-a propus reprezentanților companiilor IT să vină cu propuneri în acest sens. 

”Mă bucură faptul că sunteți receptivi, iar proiectele și platformele elaborate de Dumneavoastră sunt apreciate și vândute peste hotare, dar în țara noastră acest lucru, din păcate, nu este valorificat”, a declarat primarul capitalei.

Edilul este convins că digitalizarea serviciilor ar reduce birocrația și corupția la Primăria Capitalei. Ceban a declarat că își dorește transformarea Chișinăului în smartcity și greencity.

84
Tagurile:
digitalizate, IT, Primăria Chișinău, Ion Ceban, Birocrație
Tematic
Cine îl înlocuiește în Parlament pe Ion Ceban, care a fost ales primar al Capitalei
Construcție cu bucluc: Motivul pentru care Ion Ceban a oprit lucrările pe un șantier


Загрузка...