Permis de conducere

Permisele de conducere moldovenești vor fi convertite în permise italienești

2039
(reînnoit 09:28 22.11.2019)
Veste bună pentru moldovenii stabiliți în Italia, care dețin permise de conducere moldovenești. Ce se întâmplă din 2020.

CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. Permisele de conducere moldovenești vor putea fi convertite în cele italienești, începând de la 10 ianuarie 2020.

Într-o postare pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei Republicii Moldova în Italia este precizat că „din această dată toate permisele de conducere emise de Republica Moldova vor fi convertibile în Republica Italiană”.

Potrivit Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Italiene privind conversiunea permiselor de conducere, permisele de conducere emise de către autorităţile din Italia, își pierd valabilitatea de circulaţie pe teritoriul Republicii Moldova după un an de la data obţinerii reşedinţei de către titular pe teritoriul Italiei.

Totodată, Acordul prevede că titularul are dreptul să-şi convertească permisul său, fără a susţine examene teoretice şi practice, cu excepţia situaţiilor deosebite ce vizează conducătorii de vehicule cu handicap.

2039
Tagurile:
Italia, Convertire, permis de conducere international, permis de conducere
Tematic
Permise de conducere gratuite în Moldova: Cine le poate obține – detalii
Important pentru șoferi: Permise de conducere de tip nou - iată de când
Moldovenii cu permise de conducere DL 2015 vor putea circula liber prin Italia


Загрузка...