Punct de inspecție ANSA

Alarmant: Arsen și mercur în alimente pentru bebeluși, importate din Cehia

4483
(reînnoit 06:53 22.11.2019)
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a raportat un caz de alertă privind un produs alimentar pentru copiii mici.

CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. Un lot de produse alimentare pentru copii de la patru luni importat din Republica Cehă, este retras din comerț. Asta după ce Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a efectuat un control inopinat la un depozit, unde au depistat 480 de borcane cu produsul nominalizat. Este vorba de un pireu omogenizat ton cu legume și cartofi, care ulterior trebuia să fie comercializat.

Notificarea a pervenit la ANSA prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje, ia la verificarea alertelor s-a depistat că produsul alimentar pentru bebeluși de la patru luni conține arsen (0,126 mg / kg - ppm) și mercur (0,029 mg / kg - ppm). După prelevarea probelor, și după ce a fost demonstrată neconformitatea produsului, distribuția stocului a fost stopată și a fost inițiată procedura de retragere din rețeaua de comerț.

Specialiștii atenționează că mercurul organic poate determina leziuni atât la nivelul creierului, dar și în sistemul nervos periferic. Reduce capacitatea imună, cu afectarea unor celule implicate în apărarea imunitară.

Pericol anunțat de ANSA: Administratorii piețelor din Chișinău au fost avertizați – Foto>>>

Expunerea cronică la arsenic afectează întreg organismul. Ca și mercurul, arsenicul este cunoscut ca fiind o particulă capabilă să inducă procesele de carcinogeneză.

4483
Tagurile:
probe de laborator, ANSA, Alertă, Mâncare, mâncare cu viermi și insecte la grădiniță
Tematic
Un câine maidanez se preface că are un picior rupt pentru a primi mâncare de la trecători - Video
Alertă alimentară: Mâncare pentru bebeluşi cu metale grele, contaminare cu azbest
Producem alimente sănătoase pentru străini: Noi consumăm mâncare de ”mâna a doua”


Загрузка...