Fumător

Moldovenii, fumători înrăiți: Statistici îngrijorătoare

93
(reînnoit 08:40 22.11.2019)
În contextul Zilei Naţionale de renunțare la fumat, Agenția Națională pentru Sănătate Publică a publicat un studiu privind numărul de fumători și riscurile la care se expun.

CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. Fiecare al patrulea moldovean este fumător. Datele sunt incluse într-un studiu realizat de Agenția Națională de Sănătate Publică, în contextul Zilei Naționale de renunțare la fumat.

Potrivit datelor studiului, peste 25% din populația Republicii Moldova sunt fumători. Dintre aceștia, aproape 44% sunt bărbați, iar 5,6% - femei. Datele mai arată că moldovenii încep să fumeze la vârsta medie de nici 18 ani.

Studiul mai arată că, în fiecare an, la nivel global, aproximativ 1,2 milioane de oameni mor din cauza expunerii la fumul de tutun. Din cei care fumează, 7 milioane de oameni își ăierd viața.

ANSP, atrage atenția consumatorilor de tutun că pe lângă bolile la care sunt expuși, „consumul de tutun implică costuri enorme pentru economia națională prin creșterea costurilor de îngrijire a sănătății și scăderea productivității muncii  populației. În Republica Moldova cifra se ridică la aproximativ 2 miliarde de lei anual.

Fumătorii care vor să renunțe la acest viciu pot apela cu încredere linia verde gratuită – 080010001, instituită în cadrul Dispensarului Republican de Narcologie. Doar în 2018, din 500 de persoane dependente de tutun, care au apelat la ajutor, 305 au renunțat la fumat.

93
Tagurile:
lege anti-tutun, Fumători
Тема:
Viața în Moldova (257)
Tematic
Legea anti-fumat, modificată în favoarea industriei tutunului. Cine e Iuda?
I-a dat ”de fumat”: Cea mai tare farsă a unui șofer de TIR - Video


Загрузка...