Punctul de trecere Cahul - Oancea

Un tânăr, reținut la frontiera moldo-română: Iată ce au descoperit vameșii - Foto

98
(reînnoit 13:32 19.11.2019)
Un tânăr de 28 de ani a fost reținut de vameșii moldoveni la granița moldo-română. Acesta a încercat să scoată ilegal din țară tutun pentru narghilea.

CHIȘINĂU, 19 nov - Sputnik. Un moldovean de 28 de ani este cercetat de oamenii legii pentru tentativă de contrabandă cu tutun pentru narghilea. Cazul a fost înregistrat la frontiera moldo-română, în orașul Cahul.

Echipele mobile ale Serviciului Vamal au stopat pentru verificări un mijloc de transport de marca Hyundai Trajet, despre care aveau suspiciuni că ar fi folosit în transportarea ilegală a mărfurilor peste frontiera vamală.

Ofițerii echipelor mobile, asistați de câinele specializat al Serviciului Vamal, au găsit 461 de pachete de tutun pentru narghilea, fără timbre de acciz. Acestea erau repartizate în aripile din spate și barele din față și din spate ale autoturismului.

Produsele din tutun fac parte din categoria de produse accizabile, pasibile marcării obligatorii cu timbre de acciz, iar lipsa acestora arată că mărfurile sunt contrafăcute.

Cazul este cercetat de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea atragerii la răspundere a persoanelor implicate, în conformitate cu prevederile legale.

98
Tagurile:
tutun, contrabandă, retinut, vama moldo-romana, tanar
Тема:
Viața în Moldova (259)
Tematic
Unii vameși riscă să fie concediați: Iată ce anunță Serviciul Vamal
Operațiune specială: Mai mulți vameși, reținuți de CNA - detalii


Загрузка...