Judecată

Procurorii cer pedepsirea directorului Agenției Proprietății Publice - detalii

176
(reînnoit 12:14 19.11.2019)
Directorul general al Agenției Proprietății Publice va fi judecat pentru depășirea atribuțiilor de serviciu. Procuratura a transmis dosarul în instanță și promite să revină cu detalii noi.

CHIȘINĂU, 19 nov - Sputnik. Directorul general al Agenției Proprietății Publice urmează a fi judecat pentru depășirea atribuțiilor de serviciu la aprobarea Regulamentului de desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției vacante de administrator al Întreprinderii de Stat pentru utilizarea spațiului aerian și deservirea traficului aerian ”MoldATSA”, atribuție care, potrivit Legii, îi revine Guvernului.

Fiind sesizați, procurorii PCCOCS au întocmit o cauză contravențională pe numele acestuia, iar în urma investigațiilor inițiate de către procurori, concursul a fost anulat.

Mai mult, procurorii au remis cauza contravențională în instanță și au solicitat sancționarea conducerii Agenției, prin amendarea directorului cu 4 mii 500 de lei și prin aplicarea interdicției de a desfăşura activitate cu funcții de răspundere în cadrul întreprinderilor, instituţiilor, organizaţiilor de stat sau a administraţiei publice locale ori într-o subdiviziune a lor, pe un termen de 1 an.

PCCOCS promite să revenă cu detalii pe marginea acestui caz.

176
Tagurile:
Procurori, APP
Tematic
Pericol de accident la decolarea unui avion pe Aeroportul Chișinău - detalii
Descinderi fără precedent la vamă: SIS, Procuratura și MAI - în acțiune


Загрузка...