Cătușe

Răfuială cruntă: Cum a ajuns un procuror din Cahul în izolatorul CNA

475
Un procuror din Cahul a fost reținut pentru 72 de ore, fiind suspectat de depășirea atribuțiilor de serviciu și imixtiune în actul de justiție.

CHIȘINĂU, 18 nov - Sputnik. Un procuror din cadrul Procuraturii Anticorupție, care anterior a asigurat interimatul funcției de șef al Procuraturii raionului Cahul, este suspectat că a încercat, cu bună știință, să tragă la răspundere penală un polițist pentru o infracțiune pe care acesta nu a săvârșit-o.

În acest fel, l-ar fi pedepsit pentru că a refuzat să anuleze un proces verbal de contravenție în care era vizată o benzinărie din orașul Cantemir. Polițistul a fost pus sub învinuire pentru depășirea atribuțiilor de serviciu, dar Curtea de Apel și Curtea Supremă de Justiție l-au achitat.

Procurorul anticorupție mai este acuzat de imixtiune în actul de justiție și în cadrul altor dosare penale. 

Ofițerii SIS și CNA împreună cu procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul și în mașina suspectului. În urma descinderilor, fostul șef interimar al Procuraturii raionului Cahul a fost reținut pentru 72 de ore. 

Operațiunea a avut loc după ce în luna septembrie Consiliul Superior al Procurorilor a admis demersul procurorului general interimar privind suspendarea din funcție a bănuitului.

Suspectul riscă o amendă de până la 57 de mii de lei sau până la 9 ani de închisoare. 

475
Tagurile:
Procuratura Anticorupţie, Cahul, procuror
Tematic
Procuror Anticorupție, reținut pentru corupere pasivă - Detalii
Fost procuror general, reținut luni de oamenii legii


Загрузка...