Ион Чебан проголосовал во втором туре местных выборов

Video: Ion Ceban primele indicații - ce trebuie facă angajații primăriei până luni

610
(reînnoit 12:41 13.11.2019)
Primarul Capitalei, Ion Ceban, a făcut o primă ședință cu angajații primăriei. Acesta le-a cerut șefilor de subdiviziuni să prezinte până luni o notă în care să fie specificați indicatorii de performanță și problemele cu care se confruntă angajații.

CHIȘINĂU, 13 nov - Sputnik. Noul primar al Capitalei, Ion Ceban, a avut o primă întâlnire cu angajații primăriei Chișinău. Acesta a ținut să le amintească că în instituția în fruntea căreia se află este foarte mult de lucru și că toți ar trebui să se concentreze exact pe chestiunile de care sunt responsabili. Mai mult decât atât, Ceban le-a cerut șefilor de subdiviziuni să prezinte până luni o notă în care să fie specificați indicatorii de performanță și problemele cu care se confruntă șefii subdiviziunilor.

”Eu vreau să vă rog pe fiecare dintre dumneavoastră să pregătiți o scurtă notă în care să fixați câteva lucru. Primul ține de obiectivele instituției pe care le conduceți, prioritățile și indicatorii de performanță pe care trebuie să îi atingem împreună. La fel,  vreau să specificați și principalele probleme cu care vă confruntați în prezent. Planurile operaționale până la sfârșitul anului de gestiune, dar, separat, și ideile pentru anul viitor. Această notă scurtă să o faceți și să o prezentați luni.”, a precizat Ion Ceban.

Ion Ceban i-a asigurat pe jurnaliști că toate proiectele care le-a promis în campania electorală le va realiza treptat. Acesta a precizat că primul lucru de care se ocupă acum este bugetul pentru anul viitor, iar despre proiectele grandioase pentru Chișinău va vorbi când va începe să le implementeze, adică curând. 

”De astăzi avem mult de muncit împreună. Vrea ca să muncim eficient împreună. Eu mizez pe responsabilitatea, dedicația, pe bunăvoința dumneavoastră, pe experiența și cunoștințele pe care le aveți”, a declarat Ion Ceban.

Noul primar a ținut să îi atenționeze pe șefii responsabili de administrarea și gestionarea lucrurilor în perioada rece a anului să fie pregătiți pentru a face față situațiilor neprevăzute, întrucât iarna e aproape. 

”Persoanele responsabile de ceia ce nemijlocit ține de administrarea și gestionarea în perioada rece a anului să fie cât mai precauți și cât mai rapizi în prezentarea planului de intervenție”, a precizat Ion Ceban. 

Amintim că în data de 11 noiembrie instanța de judecată a validat mandatul de primar al lui Ion Ceban. În cel de-al doilea tur al alegerilor locale pentru funcția de primar al Chișinăului, candidatul din partea PSRM Ion Ceban a acumulat peste 52 la sută din voturi, iar adversarul său, Andrei Năstase, a acumulat 48% din sufragii.

610
Tagurile:
indicații, luni, angajati, Ion Ceban
Tematic
Ion Ceban nu mai este membru al PSRM: Iată motivul
 „Aparat bun”: Echipamentul donat de Rusia i-a fost de folos Găgăuziei

„Aparat bun”: Echipamentul donat de Rusia i-a fost de folos Găgăuziei

5
(reînnoit 18:51 05.03.2021)
Medicii din Găgăuzia mulțumesc autorităților din Tatarstan pentru echipamentul medical care facilitează efectuarea intervențiilor chirurgicale.

COMRAT, 5 mart - Sputnik, Maxim Topal. Calitatea serviciilor medicale la Spitalul raional Ceadîr-Lunga s-a îmbunătățit semnificativ, spre bucuria medicilor și a pacienților. Totul datorită noului aparat laparoscopic donat de guvernul Tatarstanului - acesta este deja utilizat pe scară largă în sălile de operație, a declarat pentru Sputnik Natalia Popazoglo, directorul Spitalului raional. 

Очень хороший аппарат: оборудование, подаренное Россией, широко используется в Гагаузии
© Sputnik / Maxim Topal
Noul aparat laparoscopic este deja utilizat pe scară largă în sălile de operație

Ea a menționat că operațiile cu utilizarea laparoscopului se efectuează aproape zilnic la spitalul Ceadîr-Lunga.

"Practic, acestea sunt operații în care vezica biliară este decupată. Aceste operații sunt efectuate și sub anestezie, dar folosind un laparoscop video, cavitatea abdominală a pacientului nu este tăiată foarte tare. La două-trei zile după operație, persoana este externată din spital cu intervenții minime și fără cusături. Acesta este un dispozitiv foarte bun”, a spus Natalia Popazoglo.

Astfel de operații sunt efectuate gratuit pacienților cu asigurare medicală și cu trimiterea de la medic. 

Reamintim că la sfârșitul anului trecut Ambasada Federației Ruse în Moldova a predat autorităților din Găgăuzia mai multe loturi de echipamente medicale scumpe furnizate de regiunile Rusiei - de guvernul Sankt Petersburgului, cel al Tatarstanului și de mecenați. 

Echipamentul medical furnizat include un laparoscop video, un gastroscop video, un colonoscop video, dispozitive de ventilație artificială pulmonară, concentratoare de oxigen, echipamente cu raze X și multe altele. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

5
Tagurile:
Rusia, donație, echipament, găgăuzia, medici
Tematic
Încă un lot de echipament medical din Rusia a fost predat spitalelor din Găgăuzia


Загрузка...
Centrul COVID-19 Chișinău

Situația devine tot mai alarmantă: Din nou un număr mare de infectări

56
(reînnoit 19:03 05.03.2021)
După recordul înregistrat joi, Ministerul Sănătății anunță că și vineri avem un număr foarte mare de infectării. Mai exact, 1788 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19. Alți 22 de bolnavi au pierdut lupta cu maladia, inclusiv un medic.

CHIȘINĂU 5 mart - Sputnik. Vineri au fost anunțate alte 1 788 de cazuri confirmate de COVID-19. Printre noile cazuri sunt și 11 de import din Ucraina, Germania, Franța, Republica Elenă, România, Spania și Italia. Rezultatele vin după procesarea a 4 859 de teste primare.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 192 985. 

Totodată, 77 de cadre medicale au fost diagnosticate cu COVID-19. Este vorba despre 17 medici, 38 de asistenți medicali și 22 de infirmieri. 

Ministerul Sănătății anunță și decesul a 22 de pacienți. Printre bolnavii decedați se numără și Natalia Catrangiu, în vârstă de 42 ani, care activa în calitate de medic nefrolog la un spital privat. Anterior, ea a activat la Spitalul Clinic „Sfânta Treime”.

Până în prezent, 93 de lucrători medicali au murit din cauza complicațiilor date de noul coronavirus. În total, 4 071 de bolnavi au fost răpuși de boală. 

Conform datelor Ministerului Sănătății, în prezent 322 de pacienți sunt în stare extrem de gravă, iar 65 sunt conectați la aparate de ventilare artificială. 

Totodată, alte 822 persoane s-au vindecat de noul virus. În total, 169 623 persoane au fost tratate de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

56
Tagurile:
bolnavi, spitale, pandemie, COVID-19
Tematic
Ciocoi: Moldova are bani să procure un milion de vaccinuri anti-COVID-19


Загрузка...