Olesea Stamate

Maia Sandu: Stamate nu trebuie să-și asume eșecul numirii noului procuror general

318
(reînnoit 15:23 06.11.2019)
Maia Sandu a venit cu o reacție după ce mai mulți deputați au cerut demisia ministrului Justiției, Olesea Stamate.

CHIȘINĂU, 6 nov – Sputnik. Premierul Maia Sandu a venit astăzi cu o reacție la solicitarea unor deputați ca ministrul Justiție, Olesea Stamate, să-și prezinte demisia. Solicitarea a venit după ce ministrul a declarat că va anula rezultatele concursului pentru funcția de procuror general.

”Am văzut că sunt doi nemulțumiți astăzi în raport cu activitatea Guvernului. Este domnul Candu și domnul Dodon și noi suntem gata cât de curând posibil, în Parlament, la dezbaterea moțiunii, acolo unde vor putea adresa întrebări tuturor membrilor Guvernului și mai departe să ia o decizie pe care o consideră corectă ei”, a precizat Maia Sandu.

Maia Sandu a mai opinat că ministrul Justiție nu trebuie să-și asume responsabilitatea pentru faptul că concursul pentru funcția de procuror general a eșuat.

”Și doamna Stamate, și eu, și ceilalți membri ai Guvernului ne dorim ca în această funcție să ajungă un om curajos, onest, corect. Asta își doresc în primul rând cetățenii. Noi facem totul ca acest lucru să se îndeplinească. Asta este misiunea noastră principală, pentru asta ne-au votat oamenii în Parlament și, respectiv, ne-au susținut în Guvern”, a declarat Maia Sandu.

Ministrul Justiției, Olesea Stamate, a anunțat la un briefing susținut în dimineața de miercuri, 6 noiembrie, că va semna un ordin de anulare a rezultatelor concursului pentru funcția de procuror general al Republicii Moldova.

 Ministrul a apreciat că rezultatele concursului pentru selectarea candidatului la funcția de procuror general au fost „influențate”, iar „punctajul final” a fost „distorsionat”.

318
Tagurile:
procuror general, esec, Maia Sandu
Tematic
De ce Olesea Stamate anulează rezultatele concursului pentru funcția de procuror general


Загрузка...