Doru Petruți și Andrei Luchian

Incredibil: Eșec exit-poll - declarații de ultimă oră - Video

778
(reînnoit 21:51 03.11.2019)
Eșec exit-poll: Aproximativ 26 la sută dintre cetățenii chestionați care au participat la vot au refuzat să participe la sondaj.

CHIȘINĂU, 3 nov - Sputnik. Exit-poll-ul organizat în ziua celui de-al doilea tur de scrutin pentru funcția de primar al Chișinăului, de către două companii sociologice a suferit eșec. Potrivit lui Doru Petruți, au anunțat că aproximativ 26% dintre respondenți au refuzat să participe la sondaj.

Potrivit rezultatelor sondajului la ieșirea de la urne (exit-poll) în cadrul alegerilor primarului municipiului Chișinău, turul doi, 37,1 la sută din respondenți au declarat că au votat pentru Ion Ceban, iar 37,0 la sută - pentru Andrei Năstase. Rata de refuz a constituit 25,9 la sută.

Rezultate exit-poll
Rezultate exit-poll
”Circa 26 de procente au refuzat participare la sondaj. Cei doi candidați, Ion Ceban și Andrei Năstase sunt la ”0, distanță”, asta înseamnă că marja mare de refuzuri nu ne-a permis să vă acordăm o predicție în privința câștigătorului”, a declarat Petruți.
 

Studiul a fost realizat de IMAS şi FOP-STAR, la comanda Asociaţiei pentru Dezvoltare Echitabilă din Moldova, în parteneriat cu Compania de Consultanță și Promovare a Imaginii „Poliexpert”.

778
Tagurile:
eșec, Exit Poll
Тема:
Alegeri locale - 2019 (142)
Tematic
Ion Ceban, ca un învingător: Vom munci pentru fiecare vot, indiferent cui i-a fost dat
S-au încheiat alegerile, primarii au fost aleși: Rata prezenței la vot la ora 21:00


Загрузка...