Traseu

Șofer cu permisul suspendat a omorât cu mașina un pieton: Ce au făcut procurorii

478
(reînnoit 09:16 10.10.2019)
Curtea de Apel Cahul îi aplicase o sentință de 4 ani de detenție cu suspendare unui șofer care accidentase mortal un pieton la două luni după ce i-a fost suspendat permisul auto. Procurorii au obținut astăzi pedeapsa cu executare la Curtea Supremă de Justiție.

CHIȘINĂU, 9 oct – Sputnik. Un șofer care a accidentat mortal un pieton, după ce a ignorat interdicția judecătorească de a conduce autoturismul timp de doi ani, a fost condamnat miercuri, 9 octombrie, la 4 ani de detenție reală în penitenciar.

De asemenea, bărbatul a fost lipsit de dreptul de a conduce unități de transport pe un termen de trei ani.

Sentința a fost obținută de procurorii din Cahul la Curtea Supremă de Justiție, precizează Procuratura Generală.

Șoferul a rămas fără permis de conducere după ce a provocat un accident rutier. La două luni după aceasta, bărbatul continua să conducă și a lovit mortal cu autoturismul un pieton ce traversa strada.

Anterior, Judecătoria Cahul l-a condamnat pe bărbat la închisoare pe un termen de doi ani și jumătate, cu privarea de dreptul de a conduce timp de trei ani.

Nemulțumit de sentință, bărbatul a atacat decizia la Curtea de Apel Cahul. A doua instanță i-a aplicat bărbatului o pedeapsă mult mai blândă: l-a condamnat pentru o perioadă de 4 ani cu suspendare, cu privarea de dreptul de a conduce mașina timp de trei ani.  

Procurorii din Cahul au atacat hotărârea Curții de Apel Cahul în fața Curții Supreme de Justiție și iată că miercuri, 9 octombrie, au obținut câștig de cauză.

478
Tagurile:
procurorii, Pieton, permisul de conducere, Șofer
Тема:
Viața în Moldova (217)
Tematic
Șoferii care vor face asta vor rămâne fără permis de conducere - detalii
Fără permis de conducere: Poliția nu a iertat pe nimeni-Audio
Câte victime a făcut pe șosele Ziua Vinului – constatările Poliției


Загрузка...