Молдавские леи

Ministerul Finanțelor coordonează cu FMI decizia de a majora salariile în Moldova

370
(reînnoit 11:14 04.10.2019)
Ministrul Finanțelor, Natalia Gavriliță, a declarat că decizia de a majora salariilr în Moldova este analizată acum cu reprezentanții FMI, aflați într-o vizită în țara noastră.

CHIȘINĂU, 3 oct – Sputnik. Ministerul Finanțelor este în proces de elaborare a unei strategii pe termen mediu privind salarizarea în sectorul bugetar. Declarația a fost făcută de ministrul de resort, Natalia Gavrilița, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM).

Părțile au discutat despre Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, majorarea fondului de salarizare, precum și reformele preconizate în acest domeniu.

Gavrilița a precizat că în prezent reprezentanții ministerului discută cu misiunea FMI, aflată în vizită în țara noastră, despre majorarea salariilor angajaților din Moldova.

”Cred foarte mult în drepturile salariaților, salarizare decentă și protecție socială. Trebuie să continuăm majorarea salariilor. În prezent discutăm cu Fondul Monetar Internațional pentru a obține suport în acest sens”, a declarat ministrul.

Vicepreședintele CNSM, Sergiu Sainciuc, s-a referit la necesitatea modificării Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

”Noi nu am fost mulțumiți de această lege din start deoarece nu am fost implicați în procesul de elaborare, ci am fost consultați doar înainte de adoptare”, a adăugat vicepreședintele CNSM.

370
Tagurile:
Majorare, salariați, angajați, FMI, salarii
Tematic
Amendă de până la 25 de mii de lei pentru fiecare salariat: cine se află în zona de risc
Cine nu are un loc de muncă, dar vrea un salariu, trebuie să știe asta
Nu ai un salariu, dar vrei să-l primești. Lucrul simplu pe care trebuie să-l faci
Maia Sandu

Legea SIS: Maia Sandu cheamă oamenii la protest

8
Maia Sandu susține că în Parlament a ajuns o inițiativă care urmărește scoaterea SIS-ului din subordinea președintelui țării. Ea susține că va contesta inițiativa la Curtea Constituțională, dacă va fi votată. Între timp, ea a îndemnat oamenii să iasă la protest.

CHIȘINĂU, 2 dec- Sputnik. Maia Sandu a declarat într-un briefing de presă că în Parlament a fost înregistrată o inițiativă prin care se urmărește scoaterea SIS-ului din subordinea președintelui țării. În acest mod, spune ea, vor fi reduse atribuțiile șefului statului.

Sandu a anunțat că, în cazul în care proiectul va fi votat în Legislativ, îl va contesta decizia la Curtea Constituțională. 

”Ei încearcă să anuleze votul popular din 15 noiembrie. Proiectul cu care a venit azi în Parlament PSRM și ȘOR, prin care SIS este scos din subordinea președintelui, este o idee pusă la cale de persoana care a pierdut alegerile. Se încearcă păstrarea în captivitate a unei instituții esențiale pentru securitatea statului, iar pe de altă parte se anulează rezultatul votului dat  de popor în data de 15 noiembrie. Ei vor să blocheze realizarea mandatului președintelui ales și să reducă atribuțiile președintelui. Vom apăra vocea poporului, vom contesta abuzul la Curtea Constituțională și vom cere sprijinul poporului. Am discutat și cu alți lideri subiectul și am stabilit că trebuie împreună vom opri atacurile”, a declarat Maia Sandu. 

Maia Sandu a anunțat că mâine va organiza un protest în fața Parlamentului. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

8
Tagurile:
declarații, Maia Sandu
Tematic
Maia Sandu: Eu îmi doresc relații bune cu Rusia
Pe cine va numi Maia Sandu la funcția de prim-ministru


Загрузка...
Vladimir Putin

Putin a dispus începerea vaccinării în masă împotriva COVID-19

64
(reînnoit 16:46 02.12.2020)
Președintele Rusiei a dispus ca procesul de vaccinare în masă împotriva coronavirusului să înceapă săptămâna viitoare.

CHIȘINĂU, 2 dec - Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin i-a încredințat vicepremierului Tatiana Golikova să înceapă săptămâna viitoare procesul de vaccinare în masă împotriva coronavirusului.

După cum a precizat șeful statului rus, el a discutat anterior cu Golikova și cu prim-ministrul Mihail Mișustin despre ritmul de producere a preparatelor anti-COVID-19.

​”Știu că peste două milioane de doze au fost deja produse în țara noastră sau vor fi produse în următoarele câteva zile, producția primului vaccin înregistrat din lume împotriva infecției cu coronavirus ”Sputnik V” va atinge acest nivel. Acest lucru ne oferă posibilitatea de a începe, dacă nu vaccinarea de masă, atunci una la scară largă și, desigur, după cum s-a convenit, în primul rând, în rândul a două grupuri de risc - medicii și profesorii”, a spus Putin în timpul unei videoconferințe dedicate deschiderii centrelor medicale multifuncționale ale Ministerului Apărării.

Вакцина против новой коронавирусной инфекции впервые в мире зарегистрирована в России 11 августа
РФПИ и Центр имени Гамалеи

După cum a raportat ministrul rus al Sănătății, Mihail Murașko, vaccinarea a început la sfârșitul lunii noiembrie - grupurile de risc includ lucrătorii din domeniul sănătății, cadrele didactice, precum și persoanele în vârstă și cei care suferă de diabet, obezitate și hipertensiune.

Potrivit lui Murașko, în 2021 numărul persoanelor vaccinate împotriva coronavirusului va putea ajunge la zeci de milioane de oameni.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a menționat că vaccinarea împotriva COVID-19 va fi efectuată în mod voluntar și în mai multe etape - ținând cont de „geografia țării” și de caracteristicile de păstrare a medicamentului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

64
Tagurile:
Putin, COVID-19, vaccin
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Venezuela cumpără 10 milioane de doze de vaccin din Rusia
Zeci de mii de doze de vaccin antigripal au ajuns în țară


Загрузка...