Râul Bâc

Violeta Ivanov: Am impresia nu doriți aflați de ce pute în Capitală

124
(reînnoit 11:32 18.09.2019)
În cadrul ședinței Comisiei Mediu și Dezvoltare Regională au loc audieri publice privind elucidarea complexă a circumstanțelor ce au influențat poluarea aerului în Chișinău și în localitățile din apropierea orașului.

CHIȘINĂU, 18 sept - Sputnik. În această dimineață Comisia Parlamentară Mediu și Dezvoltare Regională s-a reunit în ședință.

Motivul pentru care are loc întrevederea este elucidarea circumstanțelor care au dus la poluarea aerului în Chișinău și în localitățile din apropierea orașului, precum și agravarea situației ecologice a râului Bâc. Șeful întreprinderii Societății pe Acțiuni ”Apă Canal” a declarat că nu are nicio suspiciune cine din antreprenorii din Chișinău ar putea să verse în râul Bâc reziduri. Acesta a declarat că nu este de competența lui și lasă Procuratura să se pronunțe în această chestiune.  

”Mi se pare că anume acest lucru este de competența dumneavoastră. Mi se creează impresia că nu există dorință ca să aflați de ce miroase urât în Chișinău”, a declarat Violeta Ivanov. 

La ședință au fost invitați reprezentanți din conducerea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, ai Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Academiei de Științe a Moldovei, primarul general interimar al municipiului Chișinău, directorul general al Întreprinderii SA „Apă-Canal Chișinău”, șeful Stației de Epurare a Apelor Uzate din municipiului Chișinău și membrii organizațiilor de mediu interesați de subiect. 

”Agenția a examinat calitatea aerului din zona rezidențială, inclusiv la solicitarea Procuraturii, fiind examinate acele substanțe chimice care pot fi emanate de întreprinderi în procesul de producere. Rezultatele analizelor au arătat că nivelurile de hidrogen sulfurat sunt depășite de câteva ori. Aceste concentrații sunt extrem de mari în nămol și în ape, cu care oamenii irigă câmpurile, iar produsele nu mai pot fi consumate”, a declarat directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Iurie Pînzaru.

Amintim că de câteva săptămâni, în Capitală persistă un miros insuportabil. Cei responsabili de acest sector pasează vina de la unul la celălat fără să rezolve problema. Deși se intuiește că ar fi vorba de o defecțiune a Stației de Epurare, reprezentanții Societății pe Acțiuni ”Apă-Canal” Chișinău au venit cu o reacție și au comunicat că, la moment, Stația de Epurare lucrează la parametrii normali, iar deversări și transportări de nămol nu există.

124
Tagurile:
Capitală, VIOLETA IVANOV
Tematic
Amendat, pentru că îşi spăla automobilul lângă râul Bâc
Accident grav în raionul Soroca

Tragic: Un șofer de 19 ani din Soroca a murit într-un accident produs dimineață

37
Un șofer de doar 19 ani a murit în această dimineață în urma unui accident grav care s-a produs în orașul Soroca. Tânărula pierdut controlul mașinii și a ajuns într-un șanț betonat.

CHIȘINĂU, 2 dec - Sputnik. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Soroca au precizat că accidentul s-a produs la ora 06:00 dimineața, pe strada de ocolire din oraș. Tânărul de 19 ani se afla la volanul unei Toyota Corola.

Accident grav în raionul Soroca
© Photo : IP Soroca
Accident grav în raionul Soroca

Oamenii legii spun că șoferul a derapat de pe șosea și a ajuns într-un șanț betonat de la marginea drumului. Din nefericire, în urma impactului, conducătorul automobilului a decedat pe loc. 

Accident grav în raionul Soroca
© Photo : IP Soroca
Accident grav în raionul Soroca

Forțele de ordine urmează să stabilească cauza și circumstanțele în care s-a produs tragedia. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

37
Tagurile:
Șofer mort, șofer, accident auto, accident grav, accident
Tematic
A urcat beată la volan și a produs un accident: Sunt victime
Foto: Accident cumplit în această seară: O persoană a murit și sunt mulți răniți


Загрузка...
Un Porsche Panamera s-a răsturnat la Dondușeni

Foto: Ce a rămas dintr-un Porsche Panemera în urma unui grav accident

67
Un Porsche Panamera s-a răsturnat noaptea trecută după ce șoferul ar fi pierdut controlul asupra mașinii într-o curbă. Accidentul s-a produs în raionul Dondușeni.

CHIȘINĂU, 2 dec - Sputnik. Ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Dondușeni Svetlana Talpă a precizat pentru Sputnik Moldova că, noaptea trecută, oamenii legii au fost informați că în apropiere de satul Rediul-Mare a derapat un automobil de model Porche Panamera Turbo. 

Un Porsche Panamera s-a răsturnat la Dondușeni
© Photo : IP Dondușeni
Un Porsche Panamera s-a răsturnat la Dondușeni

Ajunși la fața locului, inspectorii de poliție au stabilit că șoferul mașinii, un tânăr de 26 de ani, a pierdut controlul automobilului într-o curbă, iar în consecință Porsche-ul a derapat de pe carosabil și s-a răsturnat. Conducătorul auto s-a ales cu diverse traumatisme și a fost transportat la cel mai apropiat spital din raionul Edineț pentru îngrijiri medicale.

Oamenii legii urmează să stabilească cauza și circumstanțele în care s-a produs impactul. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

67
Tagurile:
accident auto, accident grav, Accident, mașină, mașină de lux
Tematic
A urcat beată la volan și a produs un accident: Sunt victime
Foto: Accident cumplit în această seară: O persoană a murit și sunt mulți răniți


Загрузка...
Sovietul Suprem al nerecunoscutei RMN

Transnistria a răspuns la apelul lui Sandu de a retrage forțele de menținere a păcii

69
(reînnoit 11:59 02.12.2020)
Într-un interviu acordat ”Gazetei Parlamentare”, liderul transnistrean Vadim Krasnoselski s-a referit și la recentele declarații ale președintelui nou ales al Moldovei.

CHIȘINĂU, 2 dec - Sputnik. Liderul transnistrean Vadim Krasnoselski, a declarat în interviul pentru ”Gazeta Parlamentară” că Chișinăul încearcă iarăși să abordeze problema artificială a ”retragerii trupelor” din regiune.

Krasnoselski consideră că astfel de declarații sunt politizate și vizează deplasarea accentului de pe agenda reală a dialogului dintre Chișinău și Tiraspol.

Președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a pronunțat luni pentru retragerea de pe teritoriul regiunii transnistrene a Grupului Operativ de Trupe Ruse care asigură paza depozitelor de arme, precum și lichidarea acestor armamente în general. Ea a sugerat că, în locul trupelor ruse de menținere a păcii, în regiune ar trebui să existe observatori civili care să activeze sub egida OSCE.

”Deocamdată nu există temeiuri juridice și condiții prealabile pentru a efectua o schimbare în formatul actual al operațiunii de menținere a păcii”, a declarat interlocutorul publicației.

Potrivit acestuia, în Transnistria, sunt obișnuiți cu declarațiile răsunătoare ale politicienilor moldoveni, care ”nu se deranjează să aprofundeze conținutul problemelor serioase”. El a cerut Chișinăului să dea dovadă de mai multă responsabilitate și chibzuință în expunerea poziției sale.

Transnistria, unde 60 la sută dintre locuitori sunt ruși și ucraineni, a încercat să se separe de Moldova încă înainte de prăbușirea URSS, temându-se că țara se va uni cu România, pe valul naționalismului. În 1992, după o tentativă eșuată a autorităților moldovenești de a rezolva problema prin intermediul forței, Transnistria a devinit un teritoriu practic necontrolat de Chișinău.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

69
Tagurile:
Maia Sandu, declarație, Krasnoseliski, Transnistria
Tematic
Lavrov a comentat solicitarea lui Sandu privind retragerea trupelor ruse din Transnistria
Dodon: Declarațiile lui Sandu despre Transnistria sunt periculoase


Загрузка...