Sărbătoare Națională

Republica Moldova va mai avea o zi de sărbătoare națională

282
Moldovenii vor mai avea o zi de sărbătoare națională. Astfel, Republica Moldova se va alinia la bunele practici internaționale de solidarizare în lupta cu foametea și sărăcia.

CHIȘINĂU, 11 sept – Sputnik. Un proiect de hotărâre privind instituirea Zilei Naționale a Alimentației, pe 16 octombrie, a fost elaborat de un grup de deputați ai blocului ACUM, iar astăzi acesta urmează să fie votat în ședința Guvernului. Potrivit avizului la proiectul de hotărâre, examinat de Executiv, inițiativa are ca scop creșterea gradului de conștientizare publică asupra problemelor privind alimentația la nivel mondial și solidarizarea în lupta împotriva foametei, a malnutriției și a sărăciei.

„Anual, pe glob, se aruncă în jur de 88 milioane de tone de produse alimentare. Motivele ce conduc la acest lucru sunt: alterarea rapidă a unor alimente, estimarea greșită a cantității de alimente necesare pentru consumul zilnic, dar și procurarea alimentelor în exces”, este menționat în aviz.

Autorii proiectului spun că, prin instituirea Zilei Naționale a Alimentației, se vrea promovarea „culturii consumului” în societate. Totodată, această zi va contribui la „dezvoltarea și modernizarea agriculturii în vederea asigurării bunăstării și ridicării nivelului de trai a populației, în special în mediul rural”, mai spun autorii inițiativei. Guvernul susține inițiativa legislativă. Totodată, în contextul inițiativei date se propune revizuirea Hotărârii Parlamentului în vederea divizării sărbătorilor naționale de semnificație aparte și înaltă valoare națională cum ar fi Ziua Independenței, Ziua Constituției, Ziua Suveranității de alte zile de sărbătoare sau comemorative precum Ziua Împotriva Consumului și Traficul Ilicit de Droguri, Ziua Concurenței, Festivalul Național al Mărului și, respectiv, operarea modificărilor ce se impun la structura textului hotărârii menționate.

282
Tagurile:
Sărbătoare, zi națională, Alimentație
Tematic
Istoricii din Republica Moldova își sărbătoresc ziua profesională


Загрузка...