Cătușe, arestare

Operațiune ca în filme - arme, bani, aur: Au intervenit mascații de la ”Fulger” (Video)

285
Poliția din Florești și Călărași, cu ajutorul mascaților de la „Fulger”, l-au reținut „pe urme fierbinți” pe un bărbat care a comis un furt din locuință în proporții deosebit de mari.

CHIȘINĂU, 5 sep – Sputnik. Un bărbat care, în data de 2 septembrie, a spart o  locuință din orașul Mărculești, raionul Florești a fost reținut de Poliție a doua zi după infracțiune. Acesta a furat dintr-un seif două pistoale, o sumă foarte mare de bani în lei și valută și bijuterii din aur.  

Bărbatul ar fi avut complici. Poliția anunță că întreprinde acțiuni de identificare și reținere a altor suspecți.

Arme și muniții confiscate de Poliție
© Photo : Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI

Bărbatul în vârstă de 42 de ani, originar din Călărași, a intrat în casa din Mărculești prin deteriorarea lacătului uşii, în timp ce gospodarii lipseau de acasă, potrivit Poliției.

Dintr-un seif, acesta și complicii săi ar fi sustras un pistol cu glonț de model MP446 Viking, cal. 9x19 şi un pistol de model Walteher P22 22Lr, o sumă mare de bani - 52.500 de euro și 158.000 de lei, mai multe bijuterii din aur și un navigator.

În urma unei percheziții efectuate, a doua zi după furt, la domiciliul din Călărași al bănuitului reținut, unele dintre aceste bunuri au fost depistate și ridicate.

Pentru investigarea acestui caz a fost creat un grup de lucru în componenţa ofiţerilor Direcției Combaterea Crimelor  Grave a INI,  procurorilor, ofițerilor de  investigaţii şi de urmărire penală ai inspectoratelor de Poliție Florești și Călărași.

 

285
Tagurile:
Aur, bani, Arme, infracțiune, mascaţi
Tematic
Arestați pentru furturi din apartamente: Din averea altora, și-au cumpărat casă și mașină
Ce greșeli fac moldovenii cărora hoții le intră în casă: Constatările Poliției
Casele care sunt sparte cel mai des în Moldova: Hoții urmăresc rețelele de socializare
Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo

Un număr foarte mare de cazuri noi de COVID-19 și astăzi

5
Ministerul Sănătății a prezentat informații actualizate cu privire la situația epidemiologică din țară.

CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. Astăzi în Republica Moldova au fost confirmate 1728 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, după ce au fost efectuate 3549 de teste primare. Șase cazuri sunt de importa, iar restul sunt cu transmitere locală. 

Bilanțul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns în țara noastră la 115 557.

Din numărul total de persoane la care astăzi s-a confirmat virusul 106 sunt sunt lucrători medicali. S-au îmbolnăvit 33 de medici, 49 de asistenți medicali și 24 de persoane care reprezintă personalul auxiliar.

În prezent sunt internați în spitale 3725 de pacienți cu COVID-19, dintre care 269 sunt în stare extrem de gravă. 54 dintre aceștia sunt conectați la aparate de respirație asistată.

La domiciliu se tratează cu forme ușoare ale bolii 8 088 de persoane, iar 30 283 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Între timp, 1330 de persoane s-au vindecat de coronavirus. În total, 99 606 persoane au fost tratate de COVID-19 de la începutul pandemiei.

În ultimele 24 de ore au decedat din cauza complicațiilor provocate de infecție 19 persoane. Bilanțul victimelro a ajuns astfel la 2403.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

5
Tagurile:
COVID-19, cazuri
Tematic
Iată ce simptome pot apărea după vaccinarea împotriva COVID


Загрузка...
Inaugurarea monumentului soldaților sovietici căzuți la Palanca

În satul Palanca a fost inaugurat memorialul restaurat al soldaților sovietici

50
Monumentul din satul Palanca este al 12-lea din republică reparat anul acesta cu sprijinul Ambasadei Federației Ruse.

CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. În satul Palanca din raionul Ștefan Vodă astăzi a fost inaugurat după restaurare monumentul soldaților sovietici căzuți în preajma localității, pentru a elibera Moldova în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei. 

Obeliscul de unsprezece metri și plăcile de granit cu numele soldaților sovietici căzuți au fost restaurate cu sprijinul financiar al Ambasadei Rusiei.

Lucrările de restaurare a memorialului au fost coordonate de organizația publică „Vece”.

Potrivit șefului organizației, Nicolae Guțul, pentru restaurarea memorialului s-au cheltuit 198 de mii de lei. Toate fondurile au fost alocate de partea rusă.

Открытие памятника советским воинам погибшим в ВОВ в Паланке
© Sputnik / Anatolii Kiriak
Inaugurarea memorialului restaurat al soldaților sovietici

"Și autoritățile locale au acordat toată asistența posibilă: au oferit hrană și cazare constructorilor, au ajutat cu materiale de construcție", a adăugat Guțul.

La deschiderea memorialului renovat a participat ministrul Apărării al Moldovei Victor Gaiciuc, președintele raionului Ștefan Vodă Vasile Maxim, atașatul Ambasadei Rusiei în Moldova Kirill Abramov, șeful reprezentanței Rossotrudnichestvo, Andrei Muraviov.

În cadrul lucrărilor, a fost restaurat obeliscul, au fost reinstalate plăcile cu numele soldaților și a fost amenajat teritoriul memorialului.

Restauratorii au gravat pe plăcile comemorative numele a 326 de soldați sovietici care au murit în luptele de lângă satul Palanca din aprilie până în august 1944.

Открытие памятника советским воинам погибшим в ВОВ в Паланке
© Sputnik / Anatolii Kiriak
Inaugurarea memorialului restaurat al soldaților sovietici în satul Palanca

În cadrul ceremoniei de inaugurare a monumentului, șeful Consiliului de coordonare a compatrioților ruși, reprezentantul mișcării de căutare a Moldovei Alexei Petrovici a predat primarului satului Palanca Larisa Voloh și reprezentanților ambasadei ruse listele actualizate ale soldaților și ofițerilor Armatei Roșii care au murit lângă sat.

Открытие памятника советским воинам погибшим в ВОВ в Паланке
© Sputnik / Anatolii Kiriak
În satul Palanca a fost inaugurat memorialul restaurat al soldaților sovietici

Memorialul soldaților sovietici este al 12-lea monument restaurat pe teritoriul Moldovei cu sprijinul Ministerului de Externe al Rusiei și al regiunilor rusești, cu prilejul celei de-a 75-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

50
Tagurile:
soldații sovietici, soldați, memorial, Palanca
Tematic
Decis: Au fost înăsprite sancțiunile pentru profanarea monumentelor


Загрузка...