Aragaz, imagine de arhivă

Reîncărcarea buteliilor de gaz la benzinării, interzisă: Ce promit autoritățile

1167
(reînnoit 15:42 26.08.2019)
Companii specializate ar putea livra și instala butelii de uz casnic cu gaze petroliere lichefiate la domiciliu. Cel puțin asta își dorește Ministerul Economiei și Infrastructurii.

CHIȘINĂU, 26 aug – Sputnik. Persoanele care utilizează butelii cu gaze în gospodării nu vor mai putea să le alimenteze la stațiile de alimentare. O precizare în acest sens a făcut Ministerul Economiei într-un răspuns Agenției de presă IPN, ca urmare a mai multor sesizări de la cetățeni privind imposibilitatea de a-și încărca buteliile cu gaz pentru aragazuri casnice la benzinării.

Autoritățile promit că pentru soluționarea problemei pe viitor au elaborat un Plan de acțiuni privind ajustarea cadrului normativ și legislativ, care va fi implementat după aprobarea de către autoritățile publice centrale.

Totodată, ”urmează a fi examinată posibilitatea desfășurării activității de livrare și instalare a buteliilor de uz casnic cu gaze petroliere lichefiate la domiciliu de către companii specializate”, promit autoritățile, dar deocamdată acest lucru este doar o inițiativă.

„Îmbutelierea gazelor în butelii de uz casnic sau tehnologic se efectuează la stații de distribuție și îmbuteliere a gazelor lichefiate sau la stații de îmbuteliere a gazelor lichefiate. De asemenea, umplerea, transportul, verificarea tehnică periodică a acestor butelii, se face de întreprinderi specializate care dețin avizul pozitiv de expertiză eliberat de către organismul de expertiză în domeniul securității industriale”, a precizat MEI.

Mai mult, Ministerul Economiei declară că licența pentru comercializarea cu amănuntul a gazului lichefiat la stațiile de alimentare, eliberată pentru fiecare stație de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, „permite titularilor comercializarea gazului lichefiat doar pentru transportul auto”.

Potrivit informației prezentate de Agenția Supraveghere Tehnică, la începutul anului 2019, pe teritoriul Republicii Moldova activau 2 stații de distribuție și îmbuteliere a gazelor, în municipiul Bălți și în raionul Comrat, satul Bugeac și 24 de stații de îmbuteliere a gazelor lichefiate în mai multe regiuni ale țării.

1167
Tagurile:
Ministerul Economiei, gaz lichefiat, Petrol, Butelii cu gaz
Тема:
Viața în Moldova (182)
Tematic
Campanie de informare la Orhei: Fără butelii de gaz în locuințe
Pericol: Într-un bloc din sectorul Centru au fost găsite mai multe butelii de gaz


Загрузка...