Serviciul 112

Proiectul SMURD continuă: Iată când va fi lansat SMURD - 2

62
(reînnoit 19:27 23.08.2019)
Proiectul SMURD va continua și în următorii cinci ani. Astfel SMURD-2 va fi lansat în viitorul apropiat.

CHIȘINĂU, 23 aug – Sputnik. Proiectului SMURD-2, o continuare a proiectului inițiat în 2014, va fi lansat în luna septembrie curent. Discuții la acest subiect au avut astăzi premierul Maia Sandu și secretarul de Stat al MAI al României, Raed Arafat.

Astfel, patru platforme autorizate de aterizare-decolare pentru elicopterele SMURD vor fi construite în preajma a patru spitale de la Chișinău, Bălți și Cahul. Totodată, SMURD-2 prevede o serie de măsuri, inclusiv reconstrucția și operaționalizarea a două puncte de operare SMURD în localitățile Ungheni și Cantemir.

SMURD-2 are ca scop crearea unei zone mai sigure de cooperare transfrontalieră România-Moldova, prin îmbunătățirea infrastructurii SMURD și creșterea nivelului de pregătire a specialiștilor. Proiectul are o valoare totală de 10 milioane de euro, grant oferit de Comisia Europeană pentru implementarea acestuia.

În cadrul întrevederii, prim-ministrul a accentuat colaborarea eficientă cu statul vecin în implementarea proiectului SMURD în țara noastră, menționând că acesta s-a dovedit a fi un proiect apreciat de cetățeni.

62
Tagurile:
Comisia Europeană, SMURD, Elicopter SMURD
Тема:
Viața în Moldova (182)


Загрузка...