Avion

Autoritățile au venit cu precizări în cazul aeronavei dispărute pe 19 iulie

2257
IGSU și Poliția de Frontieră vin cu noi detalii în cazul aeronavei care a dispărut de pe radare, în seara de 19 iulie, în regiunea raionului Orhei.

CHIȘINĂU, 22 iul - Sputnik. Căutarea avionului de mici dimensiuni, care a dispărut de pe radar vineri seara, a fost suspendată, a declarat pentru Sputnik, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu.

„Căutarea avionului de mici dimensiuni a fost suspendată. Nu s-a găsit nimic”, a declarat Liliana Pușcașu.

ȘI Poliția de Frontieră a venit cu precizări în cazul dispariției avionului de mici dimensiuni pe teritoriul Republicii Moldova.

Astfel, pe 19 iulie curent, aproximativ la ora 17:45, un avion de mici dimensiuni a traversat sectorul trasnistrean al frontierei de stat moldo-ucrainene în regiunea satului Comarovka. Ulterior, în jurul orei 18:05, avionul a dispărut de pe radare în regiunea localității Cucurizeni, raionul Orhei, precizează instituția într-un comunicat.

Totodată, trecerea avionului dinspre Ucraina spre Republica Moldova, prin regiunea necontrolată a frontierei de stat, a fost confirmată de Serviciul de Grăniceri al Ucrainei.

În continuare, Poliția de Frontieră va oferi suportul necesar cercetării cazului, prin menținerea unei colaborări și schimb de informații cu grănicerii ucraineni, dar și cu Poliția de Frontieră din România.

Potrivit prevederilor Legii cu privire la frontiera de stat, „paza frontierei de stat în spaţiul aerian se efectuează de către Forţele Aeriene ale Armatei Naţionale, în conformitate cu legislaţia în vigoare, şi constă în supravegherea spaţiului aerian, pe timp de pace şi în situaţii de criză, în scop de depistare a încălcărilor frontierei de stat în spaţiul aerian şi de reprimare a acestora”.

 

2257
Tagurile:
disparitie, radar, avion, Politia de Frontiera, IGSU, Moldova
Tematic
Catastrofă aviatică în SUA: Un avion de vânătoare F-16 a căzut pe acoperișul unei clădiri
Avertizare: Tragedia aviatică în care a fost implicat „MH370” se poate repeta cu alt avion
Morţi şi răniţi, după ce un avion s-a izbit într-o clădire la aterizare, în Rusia - Video
OZN-uri văzute din avion: Câte erau - video
Momente de groază într-un avion de pasageri Air Canada: Zeci de răniți - Video


Загрузка...