Maternitate, naștere, imagine simbol

Indemnizația unică la nașterea copilului a fost majorată: Iată cu cât - Detalii

835
Indemnizația unică la nașterea copilului va fi majorată cu 1608 lei și va constitui 7911 lei.

CHIȘINĂU, 11 iul - Sputnik. Indemnizația unică la nașterea copilului a fost majorată. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Cabinetul de Miniștri în cadrul ședinței de miercuri.

Astfel, începând cu 1 iulie 2019, indemnizația unică la nașterea copilului va fi majorată cu 1608 lei și va constitui 7911 lei, care reprezintă valoarea monetară a coșului minim de bunuri necesare necesare la nașterea copilului.

Autorii precizează că proiectul ”O nouă viață” a fost stopat, urmând ca pentru copiii născuți începând cu 1 iulie să fie acordată îndemnizația unică la naștere copilului majorată.

Pentru majorarea indemnizației statul va aloca peste 29 de millioane de lei. Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco a declarat că urmează să fie realizat un studiu în rândul părinților care vor beneficia de indemnizația majorată. Aceștia urmează să-și exprime opinia referitor la opțiunea de a beneficia, la nașterea copilului, de bunuri pentru nou născuți sau de a păstra metoda de acordare a mijloacelor financiare, pe care le vor gestiona în funcție de necesitățile individuale a copilului.

835
Tagurile:
majorare, indemnizație la naștere
Тема:
Viața de familie (17)
Tematic
Așa ceva nu ai mai văzut - A mai născut doi copii… peste 26 de zile de la prima naștere
Indemnizația pentru creșterea copilului – cine o poate primi și ce mărime are

Moș Crăciun în mască anti-gaz: Cum rezistă actorii în vreme de pandemie

25
(reînnoit 15:45 29.11.2020)
Moș Crăciun în mască anti-gaz: În preajma Anului Nou, actorii caută modalități originale de a-și păstra profesia pe timp de pandemie.

Un Moș Crăciun din Celiabinsk a povestit despre modul în care iese din situație când felicitările tradiționale și matineele sunt interzise din cauza coronavirusului.

Un actor cu 20 de ani de experiență, Dmitri Varfolomeev, este acum nevoit să lucreze pe un taxi. El spune că anterior, pe această vreme, avea deja planificate toate activitățile, însă în acest an situația este total diferită.

"De obicei, până la începutul lunii noiembrie aveam programul (pentru sărbătorile de Anul Nou) pregătit. Am vorbit cu toată lumea, am discutat despre toate, am făcut totul, chiar am repetat câteva piese cu profesorii, cu copiii, dar fără mine", spune Varfolomeev.

Restricțiile legate de coronavirus în regiunea Celiabinsk au fost prelungite până pe 27 decembrie. Nu vor fi artiști sau părinți la matineele din grădinițe. Potrivit viceguvernatorului  regiunii, Irina Geht, autoritățile nu intenționează să închidă cinematografele și centrele comerciale. Cu toate acestea, dacă situația continuă să se înrăutățească, vor fi impuse restricții totale asupra evenimentelor de masă în regiune.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

25
Tagurile:
Rusia, pandemie, Moș Crăciun


Загрузка...
Vaccinul Sputnik V

În ce condiții ar putea ajunge în Italia vaccinul rusesc Sputnik V

73
Italia va putea să demareze negocieri cu Rusia pentru procurarea Sputnik V doar după ce preparatul va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor, a declarat ambasadorul italian la Moscova.

BUCUREȘTI, 29 nov – Sputnik. Italia va putea demara negocieri cu Rusia pentru procurarea vaccinului „Sputnik V” doar după ce acesta va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), a declarat pentru agenția RIA Novosti, ambasadorul republicii italiene la Moscova, Pasquale Terracciano, în timpul festivităților de deschidere a patinoarului din Piața Roșie.

“Vaccinul trebuie să fie certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor. Dacă Institutul Gamalei a demarat discuțiile pe acest subiect cu Agenția, dacă a expediat informații despre vaccinul rusesc, atunci Agenția îl va autoriza, îl va certifica, adică va fi unul dintre vaccinele accesibile”, a spus ambasadorul.

“Suntem obligați să respectăm această procedură prin intermediul EMA. Nu putem decide “vreau asta, vrea altceva”, doar prin intermediul EMA. Abia apoi vom putea demara negocieri pe acest subiect”, a menționat diplomatul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

73
Tagurile:
Italia, Vaccinul Sputnik V, Rusia, vaccin
Tematic
Coronavirusul a afectat summitul G20. Dar Occidentul nu va tolera vaccinul rusesc
Rusia livrează vaccinul Sputnik V țărilor africane


Загрузка...