Intervenţia salvatorilor la Ştefan Vodă

Tragedie fără margini: Un tânăr a murit salvând o fată de la înec - Foto

596
(reînnoit 17:13 08.07.2019)
Tragedia a avut loc pe râul Nistru, în apropierea satului Cioburciu, raionul Ştefan Vodă.

CHIȘINĂU, 8 iul – Sputnik. A salvat un om cu prețul propriei vieți. Este cazul unui tânăr de 29 de ani care a salvat o fată de la înec, dar nu a mai reușit să iasă din apă. Tragedia a avut loc pe râul Nistru, în apropierea satului Cioburciu, raionul Ştefan Vodă.

Corpul neînsufleţit al bărbatului a fost recuperat din apă de scafandrierii Detașamentului căutare-salvare numărul 1 din Chișinău. Potrivit salvatorilor, bărbatul, în vârsta de 29 de ani, a salvat o tânără care era pe cale să se înece în timpul scăldatului. El a salvat fata, dar nu a mai reuşit să iasă la mal.

1 / 3
Intervenţia salvatorilor la Ştefan Vodă

Oamenii din preajmă au alertat serviciile de urgență. Echipele de scafandrieri din cadrul IGSU au efectuat lucrări de căutare subacvatică.

Circumstanţele cazului urmează a fi stabilite. Pentru evitarea cazurilor tragice, salvatorii roagă repetat cetăţenii să fie foarte prudenţi în timpul scăldatului. Oamenii sunt rugați să înoate doar în bazine acvatice unde sunt stații de salvare. Totodată, angajaţii IGSU avertizează persoanele care merg la scăldat să nu consume băuturi alcoolice. Maturii sunt atenţionaţi să-şi monitorizeze strict copiii şi să nu le permită scăldatul de unii singuri.

În cazul apariţiei unei situaţii de risc, oamenii pot apela la Serviciul 112.

596
Tagurile:
Salvatori, Nistru, inec
Tematic
Salvatorii în alertă: Au fugit de arșiță și au murit înecați - Video
Caz tragic la Orhei: O fată s-a înecat în Răut
Impresionant: Salvare de la înec la lacul Valea Morilor – Video
Vitalie Marinuță

Marinuță: Problemele de mediu trebuie fie o prioritate

5
Despre proiectele destinate mediului înconjurător și situația ecologică din Republica Moldova am aflat de la liderul Partidului Verde Ecologist, Vitalie Marinuță.
Marinuță: Problemele de mediu trebuie să fie o prioritate

În cadrul emisiunii "Obiectiv", Vitalie Marinuță a menționat importanța protejării naturii, dar și impactul activității omului asupra mediului înconjurător.

Potrivit lui, indiferența și inacțiunea societății și autorităților a dus la faptul că țara noastră a ajungă practic în prag de catastrofă ecologică, iar dacă nu vor fi întreprinse măsuri urgente, în zece ani Moldova s-ar putea transforma într-o groapă de gunoi.

"Trebuie să luăm exemplu de la țările dezvoltate, unde situația ecologică este o prioritate. 95 procente din cetățenii europeni consideră că problemele ecologice sunt stringente și trebuie abordate serios și permanent, trebuie să fie alocați bani pentru acest domeniu", a afirmat Vitalie Marinuță.

De menționat este că în perioada 19-23 octombrie curent a fost marcată Săptămâna Verde Europeană. Aceasta este cea mai mare acțiune anuală din Europa privind politica de mediu, care reunește participanți din cadrul guvernelor, industrie, organizațiilor neguvernamentale, mediului academic și mass-media pentru un schimb unic de idei și cele mai bune practici.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

5
Tagurile:
ecologie, probleme
Tematic
Un ecolog spune cum este ”omorât” râul Nistru în Moldova - detalii
Aerul pe care-l respiră chișinăuienii: Ecologiștii trag un semnal de alarmă


Загрузка...
Centrul COVID-19 Chișinău

COVID - 19: Mai puține cazuri noi, dar sunt multe decese

31
(reînnoit 17:49 26.10.2020)
Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 71.811 de cazuri. Ministerul Sănătății anunță că 15 persoane, inclusiv un medic, au decedat ca urmare a COVID-19 în ultimele 24 de ore.

CHIȘINĂU, 26 oct – Sputnik. Alte 308 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate luni, 26 octombrie în Republica Moldova, după efectuare a 1.432 de teste (primar – 1.268 şi repetat – 164). Precizăm că pe 25 octombrie au fost raportate 414 cazuri noi, după efectuarea a 1.716 teste.

Dintre cazurile noi, 5 sunt de import (Turcia-3, SUA-1, România-1), a informat Ministerul Sănătății.

Dintre noii infestați, 18 sunt lucrători medicali: medici - 9, asistenți medicali - 9.

Ministerul a anunțat că, în ultimele 24 de ore, 15 persoane au decedat ca urmare a COVID-19,  numărul total al deceselor din cauza coronavirusului ajungând la 1.700 de cazuri.

Printre cei decedați de ieri până astăzi se află și un medic - traumatologul Vasile Hîrbu, de 70 ani, care activa în cadrul Spitalului Raional Donduşeni.

„Regretăm nespus pierderea unui specialist care s-a dedicat profesiei cu responsabilitate şi dăruire faţă de pacienţi. Exprimăm sincere condoleanţe familiei, apropiaţilor şi întregului colectivul al IMSP SR Donduşeni. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a scris Ministerul Sănătății.

Până astăzi, 48 de lucrători medicali au decedat din cauza COVID-19.

La ora actuală, 7.208 persoane sunt în tratament la domiciliu cu forme ușoare de COVID-19, iar 25.220 sunt sub supraveghere la domiciliu, a precizat ministerul.  

În ultimele 24 de ore, alte 440 de persoane au fost tratate și externate. În total, 52.730 de persoane au fost tratate până acum de COVID-19.

Despre starea de sănătate a persoanelor infectate, ministerul precizează: 802 sunt în stare gravă (43 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1.249 au o stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

Din martie și până acum, în Republica Moldova s-au înregistrat 71.811 de cazuri de COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

31
Tagurile:
COVID-19
Tematic
Băsescu: România să ceară Moscovei vaccinul anti-COVID-19
Vaccinul rus „Sputnik V” va fi testat în India
Vaccinul și maimuțele: Fake-ul britanic despre fake-ul rusesc


Загрузка...