pumn

Caz excepțional la Hâncești: Un procuror, lovit în cap în timp ce mergea spre serviciu

189
Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a anunțat în cadrul ședinței Guvernului despre atacul săvârșit asupra unui procuror din raionul Hâncești.

CHIȘINĂU, 20 iun – Sputnik. Un procuror din cadrul Procuraturii Hâncești a fost lovit, în dimineața zilei de astăzi, în cap de un necunoscut în timp ce încerca să intre în sediul Procuraturii. Despre acest caz a anunțat ministrul de Interne, Andrei Năstase, în cadrul ședinței Guvernului.

Năstase a spus că femeia și-a pierdut cunoștința după ce a fost lovită cu un obiect dur în cap. Procurorul este acum internat în spital cu comoție cranio-cerebrală.  

”Vă aduc la cunoștință despre un caz excepțional care a avut loc la Hâncești. A fost atacată o doamnă procuror lângă Procuratură, fiind lovită în cap cu un obiect dur. Și-a pierdut cunoștința. Procurorul a fost internat în spital”, a declarat ministrul de Interne.

Năstase a anunțat că oamenii legii au identificat făptașul, iar acum acesta urmează a fi reținut.  

”Au fost ridicate înregistrările video. Persoana este identificată și urmează a fi căutată și reținută”, a declarat ministrul de Interne.

189
Tagurile:
Hâncești, procuror
Tematic
„Degetul” polițistului din Moldova, mușcat de un șofer, a ajuns în presa britanică - Foto
Vasile Bolea

Motivul pentru care PSRM a propus scoaterea SIS-ului din subordinea președintelui

13
Deputatul PSRM Vasile Bolea, care este și președinte al Comisei juridice, numiri şi imunităţi din cadrul Parlamentului, a explicat motivul pentru care deputații socialiști propun scoaterea SIS-ului din subordinea președintelui țări.

CHIȘINĂU, 2 dec- Sputnik. Deputatul PSRM Vasile Bolea a precizat pentru Sputnik Moldova motivul pentru care socialiștii propun scoaterea Serviciului de Informații și Securitate din subordinea președintelui țării și trecerea acestuia sub controlul Parlamentului. 

”Președintele nou ales este cetățean și al altui stat, adică are dublă cetățenie și a jurat credință altei țări. În aceste condiții, noi considerăm că acest lucru este unul dăunător pentru securitatea statului. Dacă Maia Sandu va renunța la dubla cetățenie, atunci vom reveni la discuții și vom propune alte modificări legate de activitatea SIS”, a declarat Vasile Bolea, deputat PSRM. 

Deputatul socialist, care deține și funcția de președinte al Comisei juridice, numiri şi imunităţi din cadrul Parlamentului, spune că revenirea SIS-ului în subordinea Legislativului nu este ceva nou pentru țara noastră - până în 2019 a fost tot așa. 

”Republica Moldova este o țară parlamentară și este necesară consolidarea controlului parlamentar asupra sistemului național de securitate”, a mai spus Vasile Bolea. 

În această seara Maia Sandu a declarat că va contesta inițiativa socialiștilor la Curtea Constituțională, dacă aceasta va fi adoptată în plen. Totodată, ea a anunțat că mâine va organiza un protest în fața Parlamentului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

13
Tagurile:
Fracţiunea PSRM, deputați PSRM, PSRM
Tematic
Deputați PDM și PPDA: Iată cine ar fi gata să facă coaliție cu PSRM
Fosta deputată PSRM, Elena Hrenova a murit


Загрузка...
Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo

Record absolut! Atâtea cazuri zilnice de COVID-19 nu au mai fost

27
Astăzi s-au înregistrat alte 1 717 cazuri noi de COVID-19. Virusul nemilos a luat viața a 20 de bolnavi. Astfel, bilanțul deceselor a ajuns la 2 343 de persoane.

CHIȘINĂU 2 dec - Sputnik. Pandemia de COVID-19 se răspândește cu repeziciune. În țară, astăzi s-au înregistrat tocmai 1 717 cazuri noi de coronavirus. Șapte cazuri sunt de import, iar restul - cu transmitere locală. 

Bilanțul total al infectărilor a ajuns la 111 580 de cazuri. 

În prezent sunt 11 526 de cazuri active de COVID-19. Printre cei diagnosticați miercuri cu COVID-19 se numără și 104 cadre medicale. Responsabilii de la Ministerul Sănătății susțin că cea mai gravă situație este în Capitală, unde doar astăzi s-au înregistrat 685 de cazuri noi. 

20 de bolnavi au pierdut lupta cu noul virus. Bilanțul deceselor a ajuns la 2 343. 

279 de pacienți se află în stare extrem de gravă, iar 51 dintre aceștia sunt conectați la aparate de ventilare artificială. 

Datele mai arată că numărul de cazuri a crescut cu 4,8 la sută comparativ cu săptămână trecută. Cele mai afectate de COVID-19 sunt persoanele cu vârste cuprinse între 50 și 69 de ani. 

Responsabilii de la Ministerul Sănătății susțin că 793 de persoane s-au vindecat. Astfel, bilanțul celor ce s-au tratat de COVID-19 este de 96 711 de persoane. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

27
Tagurile:
Ministerul Sănătăți, bolnavi, spitale, pandemie, COVID-19
Tematic
Putin a dispus începerea vaccinării în masă împotriva COVID-19


Загрузка...