CHIȘINĂU, 10 iun – Sputnik, E.L. O adolescentă de 12 ani a fost dată dispărută, iar scafandrii continuă să caute astăzi corpul acesteia în râul Răut, în apropierea localității Ciocâlteni, Orhei, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).
Fata a dispărut la 9 iunie, fiind văzută ultima data lângă râul Răut, în preajma satului Ciocâlteni, unde păștea vitele împreună cu sora ei mai mică, de 8 ani.
Potrivit informațiilor preliminare, la un moment dat, un pescar a observat că fata de 8 ani se află în apele râului, făcând eforturi să se mențină la suprafața apei. Pescarul a declarat că i-a sărit în ajutor și a scos din apă copila care-și pierduse cunoștința.
Serviciul medical de urgență, chemat la fața locului, a resuscitat copila, după care a transportat-o la spital.
Sora ei mai mare, de 12 ani, a fost însă data dispărută. Căutările subacvatice sunt efectuate de salvatorii din Orhei. Organele de drept investighează circumstanţele cazului.
CHIȘINĂU 27 ian - Sputnik. Poliția anunță că pe unele străzi din Capitală s-au format ambuteiaje și se circulă cu dificultate. Astfel, agenții de circulație dirijează traficul pe porțiunile de drum care sunt mai aglomerate.
Ofițerii INSP le recomandă șoferilor să adapteze viteza de deplasare la condițiile de drum, să folosească luminile de întâlnire, să mărească distanța de siguranță între vehicule și să nu efectueze manevre periculoase în trafic, pentru a evita situațiile de risc.
Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), în prezent un flux sporit de transport se atestă pe următoare străzi:
Sectorul BOTANICA:
• bd. Iu.Gagarin direcția de deplasare sens giratoriu C.Negruzzi;
Sectorul BUIUCANI:
• intersecția cu sens giratoriu str.Calea Ieșilor – I.Creangă – bd.Ștefan cel Mare;
Sectorul CENTRU:
• bd. Ștefan cel Mare tronsonul străzilor Ciuflea – Tighima;
• str. Pan Halippa direcția de deplasare str.Ismail;
Sectorul CIOCANA:
• str. Uzinelor tronsonul străzilor Voluntarilor – Lunca Bîcului;
• str. Vadului Vodă de la str. N.M.Spătarul pînă la str.Vadul lui Vodă;
• nodul rutier Tutun CTC;
Sectorul RÂȘCANI:
• intersecția cu sens giratoriu Calea Orheiului – T.Vladimirescu;
• str. Calea Orheiului – Studenţilor, direcția intrare în oraş.
Totodată, Inspectoratul Național de Securitate Publică informează că miercuri în raioanele de sud ale țării ninge slab, iar pe drum se formează polei, astfel șoferii sunt îndemnați să circule cu prudență, în condiții de iarnă. Potrivit INSP, pe drumurile din țară administratorii drumurilor presară material antiderapant, iar polițiștii monitorizează situația, pentru preveni accidentele.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
CHIȘINĂU, 27 ian - Sputnik. Pe rețelele de socializare au fost publicate schițele parcării cu mai multe niveluri din Chișinău, aceasta urmând să fie construită în apropierea Pieței Centrale.
Schițele realizate de institutul Chișinău Proiect au fost publicate de administrația pieței pe rețelele de socializare.
Judecând după desen, este planificat ca parcarea să aibă patru etaje și să fie combinată cu un centru comercial.
După cum a anunțat anterior primarul Chișinăului, Ion Ceban, magazinele vor fi amplasate la primul etaj al clădirii.
Mașinile vor fi parcate la celelalte etaje, inclusiv pe acoperiș.
Proiectul parcării supraetajate face parte din conceptul general de modernizare a Pieței Centrale. Conform planului, parcările moderne ar trebui să apară și pe străzile Mitropolit Varlaam, Armenească și Tighina.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Alina Trofim este una dintre cele mai ambițioase și creative femei din domeniul științific. Ea a început să creeze proiecte de cercetări ecologice pe când era studentă la facultate. Peste un timp, soarta a adus-o în fața microscopului și, prin diverse cercetări și analize, a început să obțină culturi pure de alge cianofite. În urma experimentelor făcute, a obținut o serie de cianobacterii pe care le implementează acum cu succes în agricultură pentru îmbogățirea solului cu azot, stimularea creșterii plantelor de cultură și a recoltei.