Alexandru Pînzari

Declarația Poliției Moldovei privind situația din țară - Video

3259
(reînnoit 10:54 09.06.2019)
Poliția a organizat un briefing de presă în care a anunțat poziția instituției față de situația din țară.

CHIȘINĂ, 8 iun - Sputnik. Poliția Republicii Moldova îi îndeamnă pe moldoveni să nu să se lase provocați și să respecte acțiunile forțelor polițienești și carabinierilor care își vor desfășura activitatea. Declarația a fost făcută de șeful IGP, Alexandru Pînzari, în cadrul unei conferințe de presă.

"Politia va fi la datorie 24 din 24 de ore, noi vom organiza toate măsurile pentru a stabili securitatea și ordinea publică. În legătură cu aceasta, chem toți cetățenii să își păstreze ca calmul și ordinea de drept deoarece pentru noi siguranța este o prioritate”, a declarat Pânzari.

Totodată, Pînzari i-a îndemnat pe cetățeni să nu se lase provocați și să se conducă de de prevederile legale și constituționale.

”Poliția și colegii mei carabinieri au întărit paza din preajma edificiilor statale de importanță majoră și strategică, iar în caz de va fi organizate acțiuni de protest, la fel vom veni cu suficiente forțe pentru a păstra liniștea și siguranța în țara noastră. Instituțiile care le conducem sunt apolitice și ați fost martori că în ultima perioadă nu am făcut politică, dar am servit legii și cetățenilor Republicii Moldova. Vreau să vă spun că au fost întărite posturile în preajma clădirilor diplomatice, pentru siguranța diplomaților”, a precizat Pînzari.

Totodată, la finalul briefingului polițiștii au rugat să nu fie politizate acțiunile forțelor polițienești și carabinierilor care își vor desfășura activitatea pentru a apăra securitatea și ordinea publică".

Anterior, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a adresat cetățenilor să nu se lase provocați și să nu iasă la proteste.

3259
Tagurile:
politia

Interzis până la 1 august: Ce nu puteți face în această perioadă

298
(reînnoit 22:29 14.07.2020)
Comisia Națională de Sănătate Publică a prelungit perioada stării de urgență în sănătate publică. Vedeţi în ingograficul Sputnik ce nu aveţi voie să faceţi până pe 1 august.
Interzis  până la 1 august
© Sputnik / Moldova

Cel puțin până în 1 august, se interzice aflarea în locurile publice, păduri, parcuri, alei, plaje etc. în grupuri mai mari de trei persoane.

De asemenea, persoanele cu vârsta de peste 63 de ani nu vor putea părăsi domiciliul fără o necesitate stringentă.

Rămân închise în continuare teatrele, cinematografele, sălile de concerte, dar și cluburile de noapte.

Este interzisă organizarea nunților cumetriilor și altor ceremonii, inclusiv în instituțiile cu statut privat.

Totodată, Comisia Națională pentru Sănătate Publică a decis că se permite organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică și cu întocmirea obligatorie de către organizatori a listei de evidență epidemiologică a evenimentului.
Întrunirile însă nu pot fi organizate în adiacentul instituțiilor publice, de învățământ, spitalelor sau altor locuri cu risc sporit de infecție.

De asemenea, se admite reluarea activităților sălilor de sport, bazine, săli de fitness cu vestiare, baie, piscine, cu respectarea măsurilor de sănătate publică.

Pentru a evita sancțiunile, Poliția Republicii Moldova îndeamnă cetățenii să se conformeze și să se informeze despre decizia CNSP.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

298
Tagurile:
COVID-19, 1 august, interzis
Tematic
O importantă țară europeană a interzis accesul pentru moldoveni: Alte 12 state sunt vizate


Загрузка...
Clădirea președinției

Consiliului Societății Civile, despre legile sociale elaborate de Guvern

31
Membrii Consiliului au venit de asemenea cu propuneri și recomandări de actualizare și îmbunătățire a Strategiei Naționale de Dezvoltare “Moldova 2030”.

CHIȘINĂU, 14 iul – Sputnik. Membrii Consiliului Societății Civile au salutat pachetul de legi sociale pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea, astfel că circa un milion de cetățeni ai Republicii Moldova vor beneficia de susținere financiară din partea statului, a informat președintele Igor Dodon după întâlnirea avută marți cu președinții comisiilor de profil din cadrul acestuia.

”De asemenea a fost apreciat noul sistem de recalculare a pensiilor, lansat în luna iulie curent”, a menționat șeful statului.

În cadrul întrevederii a fost menționată activitatea comisiilor Sănătate; Protecție socială, ocrotirea familiei, mamei și copilului; Educație; Mass-media și comunicare; Relații interetnice din cadrul Consiliului, Acestea au venit cu propuneri și recomandări concrete de actualizare și îmbunătățire a Strategiei Naționale de Dezvoltare “Moldova 2030”.

”Mi-am exprimat convingerea că dialogul dintre echipa prezidențială și societatea civilă este unul binevenit și trebuie continuat pentru a identifica cele mai optime soluții ce ar conduce la o mai bună funcționare a instituțiilor statului, sporirea calității vieții oamenilor și modernizarea țării”, a subliniat Dodon.

În cadrul întrevederii a avut loc de asemenea un schimb de opinii cu privire la situația curentă în domeniile social, economic, politic, al sănătății.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

31
Tagurile:
societatea civila, Guvern, legi
Tematic
Legile pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea, promulgate de Igor Dodon - detalii


Загрузка...