Elicopter - Imagine Simbol

Piloții moldoveni foști prizonieri ai talibanilor vor merge gratuit într-o vacanță

120
(reînnoit 16:52 07.06.2019)
Cei doi piloți moldoveni, care au fost luați ostateci de către talibani în 2015 și eliberați la începutul lui 2019, vor merge într-o vacanță la Soci.

CHIȘINĂU, 7 iun - Sputnik. Igor Dodon a avut o întrevedere cu Igor Ceaika, membru al Consiliului general al Asociației „Delovaia Rossia” și membru al Consiliului Economic Moldo-Rus.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, într-o vizită de lucru de două zile, în Republica Kazahstan. Șeful statului a participat la reuniunea Consiliului Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice, în cadrul căreia a avut mai multe întrevederi bilaterale.
© Sputnik / Владислав Воднев

Dodon i-a mulțumit lui Ceaika pentru contribuția substanțială în eliberarea piloților moldoveni din captivitatea talibanilor, dar și pentru grija pe care o poartă în continuare față de aceștia și familiile lor.

„Acest gest uman denotă respectul deosebit față de Moldova și cetățenii săi din partea Federației Ruse. O dovadă a acestui fapt este și invitația domnului Ceaika pe care a făcut-o în adresa ambelor familii ale piloților moldoveni de a petrece o vacanță în această vară la Soci, din contul părții ruse”,a scris Igor Dodon pe pagina sa oficială de Facebook.

Amintim că, în 2015, trei piloți moldoveni care transportau 18 militari cu un elicopter de tip Mi-17 au fost atacați în Afganistan. Piloții au fost nevoiți să aterizeze de urgență, iar când au ajuns la sol, unul dintre moldoveni a fost omorât, ceilalți doi fiind luați ostatici.

120
Tagurile:
vacanta, piloti moldoveni, Dodon, Soci, Rusia, Moldova
Tematic
Piloții discordiei: Istoria aviatorilor moldoveni, deveniți ostatici ai jocurilor politice
Minute de coșmar la bordul unui avion Istanbul-Chișinău: Iată ce au făcut piloții
 Cum mașinile ajung la parcarea privată

Aveți grijă unde lăsați mașina: S-a furat un Mercedes chiar dintr-o parcare specială

86
(reînnoit 19:46 06.05.2021)
Un tânăr de 28 de ani a fost reținut de poliție, fiind suspectat că a furat un Mercedes, chiar de pe teritoriul unei parcări din municipiul Chișinău.

CHIȘINĂU, 6 mai – Sputnik. Polițiștii au fost sesizați în data de 2 mai, de către un bărbat care s-a plâns că i-a fost furat automobilul de marca Mercedes, dintr-o parcare de pe strada Hanul Morii.

Proprietarul a mai spus că mașina este dotată cu sistem de monitorizare GPS și în timp ce se afla acasă a verificat prin aplicația web, care i-a arătat că automobilul său a fost dus în satul Ivancea din raionul Orhei. Prejudiciul care i-a fost cauzat se estimează la 70 de mii de lei. 

În urma măsurilor întreprinse de către ofițerii de investigație, automobilul a fost stopat, iar la volan se afla suspectul. Este vorba despre un tânăr de 28 de ani. El a fost reținut, iar ulterior escortat la inspectorat pentru audieri. Individul și-a recunoscut vina. Acum, este cercetat penal pentru "Răpirea mijlocului de transport”, articol care predece o amendă de la 29 de mii de lei la 67 500 lei sau cu la trei ani de închisoare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

86
Tagurile:
poliție, furt, Mașină parcată, mașină
Tematic
În capitală vor fi create peste 8000 mii de locuri de parcare: Unde vor fi amenajate
Parcare interzisă în fața Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” - Detalii


Загрузка...
Urs

Ursul Arthur a devenit un simbolul revoltei contra ”stăpânilor” din Occident

68
(reînnoit 19:46 06.05.2021)
Un adevărat fenomen s-a dezlănțuit în online și mass media după ce datele despre uciderea ursului Arthur au fost publicate – iar lumea a început să-și amintească umilințele și nedreptățile suferite de români din partea Occidentului.

BUCUREȘTI, 6 mai – Sputnik. Începând de aseară, un nou fenomen a apărut în România – un fenomen pe care l-am putea numi revolta față de umilințele și nedreptățile suferite de români din partea Occidentului.

Culmea, această revoltă nu a fost declanșată de un caz suferit de un om – ci de uciderea ursului numit Arthur, faptă odioasă și, se pare, ilegală, săvârșită de un austriac de origine nobiliară. Într-un fel ciudat, glonțul care a ucis ursul e simțit ca o durere de fiecare român.

Ca în Evul Mediu: un prinț austriac a împușcat cel mai mare urs din România și din UE>>>

Am selectat câteva reacții care definesc această stare de revoltă, care vizează Occidentul, în ansamblu:

Sorina Matei, jurnalist: 

”Un olandez a venit în România să violeze o fetiță și să o omoare. Un prinț din Liechtenstein a venit în România să omoare urși. Austriecii de la Holzindustrie Schweighofer au venit în România să taie pădurile. Pentru că pot. Pentru că știu că le merge. Pentru că nu li se întâmplă nimic. Agresorii sunt ăia cu rule of law în gură. Rule of law să se aplice până la ei, în cazul lor nu se aplică”.

***

Mihai Șomănescu, jurnalist: ”Noi suntem Arthur” 

”Uciderea lui Arthur, ursul românesc, are o semnificație mult mai mare decât pare. Pe lângă faptul că este o crimă împotriva naturii, această barbarie este o parabolă perfectă pentru felul în care s-au petrecut lucrurile în țara noastră, în ultimii 30 de ani.

Ursul Arthur sunt toate industriile, băncile și mințile românești furate de străini. Ca și Arthur, unele erau unice în Europa, erau grase și frumoase Capul săracului Arthur care stă trofeu pe peretele acestui ucigaș sunt brandurile românești lichidate de asasinii economici: Arpechim, IMGB, Electroputere, Banca Agricolă, Bancorex etc.”

***

Pop Lucian, internaut: ”Iertați-ne urșilor...  Iertați-ne copiilor...”

”Dacă vreodată copiii mei mă vor întreba de ce mă rușinez, le-aș spune două nume: Arthur și Teo. Două povești, două destine, o singură concluzie: Suntem doar niște sclavi, bucuroși atunci când lanțul ne este lăsat puțin mai larg și din păcate, indiferenți atunci când el se strânge.

Niște sclavi, care în prostia lor, destupă după fiecare alegeri șampania alături de cei care îi vor vinde pe mărunțiș în următorii ani. Și culmea, o facem cu bucurie și cu speranța că o să fie mai bine. Nu o să fie. Atâta timp cât în țară asta furca va fi folosită doar pentru întors fânul. Iertați-ne urșilor...  Iertați-ne copiilor...”

***

Aurelian Pavelescu, avocat, președinte PNȚCD: ”Ursul Arthur a devenit simbol național” 

” Ursul Arthur, în genealogia lui carpatină fără egal, și-a făcut ultima datorie, ultim soldat al unei armate dispărute, datoria să ne trezească la viață prin moartea sa. Uriașul Arthur, ieșit la lumină prin gloanțele lașului în săptămâna luminată, a devenit simbol național: voi n-o s-aveți niciodată și sufletul lui! E tot ce putem promite!”

***

Sunt doar câteva dintre miile de reacții emoționante și revoltate transmise de români – și ele dovedesc ce spuneam la început: tragedia ursului carpatin este tragedia României. Înșelăciunea prin care ursul a fost ucis, este o imagine a felului în care țara a fost devalizată și cotropită.

Arthur, cel mai mare urs din România, împușcat de un Prinț austriac
© Photo : Agent Green
Arthur, cel mai mare urs din România, împușcat de un Prinț austriac

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

68
Tagurile:
revoltă, prinț, ucis, urs
Tematic
Șapovalov: "Mai mulți politicieni moldoveni sunt șantajați de Occident" - Iată motivul
Lukianov: Moldova devine tot mai puțin interesantă pentru Rusia și Occident


Загрузка...
Maia Sandu

Sandu: Încercăm păstrăm oportunități economice și în Est

46
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, este de părere că țara noastră trebuie să păstreze în continuare oportunități economice și la est.

CHIȘINĂU, 6 mai - Sputnik. Comunitatea Statelor Independente oferă Republicii Moldova un anumit regim comercial, a declarat președintele țării, Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni televizate. Potrivit șefului statului, sunt mulți oameni care își doresc ca acest regim comercial să poată fi folosit în continuare. 

„Societatea noastră este divizată. Sunt oameni care își doresc în continuare să exporte producție moldovenească și în Est. Încercăm să păstrăm oportunități economice și la Est, în măsura în care acest lucru este posibil”, a declarat Maia Sandu. 

Drapelele statelor CSI
Пресс-служба президента КР / Султан Досалиев

Președintele a mai spus că vrea să le arate celor care privesc spre Est ce înseamnă guvernare pro-europeană. Amintim, Acordul privind zona de liber schimb CSI a intrat în vigoare în septembrie 2012, între Belarus, Rusia și Ucraina. Ulterior, Armenia, Kazahstan, Kârgâzstan, Republica Moldova, Tadjikistan și Uzbekistan s-au alăturat acordului. De la începutul anului 2016, acest acord a fost suspendat reciproc între Rusia și Ucraina.

Acordul a redus la minim excluderea de pe listă a mărfurilor supuse taxelor de import. Taxele de export au fost complet eliminate. De asemenea, acordul multilateral a înlocuit mai mult de o sută de documente bilaterale valabile anterior între țările CSI, care reglementau regimul de liber schimb în zona Comunității. Se presupune că, după semnarea acestui acord, țările CSI vor putea beneficia de servicii duty-free, furnizate de companii din alte țări ale Comunității.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

46
Tagurile:
sumiit CSI, țări CSI, CSI


Загрузка...