Troleibuz în Chișinău

Ce se va întâmpla cu transportul public pe parcursul verii: Decizia Primăriei Chișinău

2258
Primăria Capitalei a anunțat ce se va întâmpla cu transportul public pe parcursul verii - iată ce au decis autoritățile.

CHIȘINĂU, 04 iunie – Sputnik, E.L. Pe parcursul verii, numărul troleibuzelor și autobuzelor care circulă pe străzile Chișinăului va fi redus cu zeci de unități. Numărul acestora va fi redus cu 8% până la 16 iunie, astfel încât pe străzile Capitalei vor rămâne să circule zilnic 288 de troleibuze și 103 autobuze.

Într-o a doua etapă, din 16 iunie până la 31 august, numărul troleibuzelor din circulație va mai fi redus cu 22 de unități, iar al autobuzelor - cu două unități. Astfel, până în septembrie, pe rutele municipale vor circula doar 266 de troleibuze și 101 autobuze.

Numărul călătorilor este mai mic pe parcursul verii cu 20-25%, pentru că angajații pleacă în concedii, iar copiii sunt în vacanță – astfel și-a argumentat decizia Primăria Chișinău.

În plus, numărul de troleibuze emise zilnic la linie este acum cu 23 de unități mai mare decât în perioada corespunzătoare a anului trecut, după ce a fost „extinsă rețeaua de acoperire” și au fost deschise rute noi, a precizat în ședința Primăriei din 3 iunie șeful de la „Regia Transport Electric Chișinău”, Dorin Ciornîi.

Potrivit responsabilului, pe durata perioadei estivale, numărul unităților de transport de pe rute este redus în fiecare an.

Totodată, numărul de autobuze de pe linia nr. 31, „str. Tighina - orașul Vadul lui Vodă”, în zilele de sâmbătă și duminică, va fi suplimentat cu o unitate pe parcursul verii, a anunțat șeful „Parcului Urban de Autobuze”, Vitalie Copaci.

Din 16 iunie, noul program de activitate al rutelor de troleibuz și autobuz va fi afișat în stațiile de așteptare, precum și în unitățile de transport public, potrivit Primăriei Chișinău.

2258
Tagurile:
Vara, primăria Chişinău, Chișinău, Transport public
Тема:
Viața în Chișinău (341)
Tematic
Incredibil: Troleibuze, asamblate la Chișinău – Vezi ce au declarat autoritățile
Troleibuze dotate cu sistem de supraveghere video și prize USB, în Chișinău (FOTO)
Vaccin

Începe vaccinarea cu cea de-a doua doză a vaccinului Pfizer

9
(reînnoit 09:47 13.04.2021)
Cei care au fost vaccinați cu Pfizer de astăzi încep să primească și cea de-a doua doză de ser. Potrivit Ministerului Sănătății, lotul de vaccin a fost deja distribuit în centrele de vaccinare. 

CHIȘINĂU, 13 apr - Sputnik. 12 282 de doze de Pfizer au fost distribuite de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică în toate centrele de vaccinare, pentru ca cei care deja au fost imunizați cu acest ser să poată primi de astăzi și ce de-a doua doză.

Astfel, potrivit Ministerului Sănătății, începând de marți, 13 aprilie, conducătorii instituțiilor medico-sanitare vor asigura vaccinarea contingentelor imunizate cu prima doză, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, pentru lucrătorii medicali.

„Vaccinul va fi utilizat în cel mult 120 de ore de la decongelare cu păstrarea la +2° +8° C. După recepționarea vaccinului, durata organizării sesiunilor de vaccinare este de maxim 4 zile. În cazul în care a fost extrasă o doză din flacon, vaccinul se va utiliza în cel mult 6 ore”, se menționează în comunicatul ministerului.

Precizăm că în Republica Moldova, campania de vaccinare împotriva noului coronavirus a început în data de 2 martie. Conform datelor oficiale, de atunci și până în prezent au fost imunizate peste 67 de mii de persoane. Totodată, în urma administrării vaccinului, 37 de persoane au avut reacții adverse moderate, iar 957 au prezentat reacții adverse ușoare. 

Amintim că vineri, 19 martie, a ajuns un lot de 24 570 de doze de vaccin Pfizer, prin intermediul platformei COVAX.

Totodată, șeful statului a anunțat că Republica Moldova va mai primi peste 100 de mii de doze de vaccinuri Pfizer prin intermediul platformei COVAX. Dozele ar urma să ajungă în țara noastră până la sfârșitul lunii iunie.

Joi, 8 aprilie, autoritățile din sănătate au fost informate prin intermediul canalelor diplomatice despre faptul că Federația Rusă este disponibilă să livreze țării noastre, sub formă de ajutor umanitar, 182 de mii de doze de vaccin Sputnik V, dintre care 62 de mii de doze doze vor fi repartizate în regiunea transnistreană.

Totodată, săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a anunțat că țara noastră se pregătește să cumpere 400 de mii de doze de vaccin anti-COVID de la o compania farmaceutică din China. Este vorba despre serul CoronaVac care este produs de compania biofarmaceutică privată SINOVAC BIOTECH LIMITED. Potrivit Comitetului de coordonare a imunizării împotriva COVID-19, compania este singurul producător de vaccin care a răspuns solicitărilor adresate de către Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate, producătorilor de vaccin.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

9
Tagurile:
Ministerul Sănătăţii, doze de vaccin, Pfizer, vaccin


Загрузка...
Une école

Câte școli și grădinițe se află în carantină - statistici

12
(reînnoit 08:43 13.04.2021)
Aproape 40 la sută dintre școlile generale din țara noastră activează exclusiv online, anunță Ministerul Educației, Culturii și Cercetării într-un comunicat sde presă în care prezintă datele privind evoluția situației epidemiologice în instituțiile de învățământ.

CHIȘINĂU, 13 apr – Sputnik. Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în data de 9 aprilie, urmare a deciziei Comisiilor teritoriale în sănătate publică și organelor locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ):

  • 494 de instituții de învățământ general activează exclusiv online (39,84%);
  • 327 de instituții activează cu program cu participare fizică a elevilor claselor primare, precum și  a unui contingent de 50% din numărul total de elevi ai claselor absolvente (26,37%);
  • 148 de instituții desfășoară procesul educațional cu prezența fizică a elevilor din învățământul primar și elevilor din clasele absolvente (11,94 %);
  • 271 de instituții activează cu prezența fizică a elevilor în instituțiile de învățământ, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19 (21,85%).

Totodată, la data de 9 aprilie, din cauza creșterii cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19, au fost plasate în carantină și desfășoară studiile la distanță alte 9 instituții (0,73%) din țară și 72 de clase (0,45%).

În instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal, numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 189 (0,06%), iar 1853 de elevi (0,55%)  au fost plasați în regim de autoizolare. 248 (0,92 %) cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus și 131 (0,49%)  se află în autoizolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 128 (0,63%)  de persoane, iar alte 76 (0,37%)  se află în autoizolare.

În perioada 5-9 aprilie,  în instituțiile de învățământ superior au fost confirmați pozitiv trei studenți, două cadre didactice și opt cadre auxiliare, iar în autoizolare au fost plasați doi studenți, nici un cadru didactic și nici un cadru auxiliar.

În învățământul profesional tehnic, în perioada 5-9 aprilie au fost confirmați pozitiv cu virusul Covid-19, 16 elevi, șase cadre didactice și 15 persoane alte categorii de personal.

În învățământul de educație timpurie, 27 (1,80%) grădinițe și 77 (1,19%) grupe de copii se află în carantină. Copii confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt 26 (0,02%),  iar alți 2500 (1,67%) de copii se află în autoizolare. 119 (0,92%) cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 161 (1,25%) cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 117 (0,63%) de persoane, iar alte 235 (1,26%) se află în autoizolare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

12
Tagurile:
grădinițe, Școli, carantină


Загрузка...