Inspectoratul Național de Patrulare al IGP

Șoferii care vor face asta vor rămâne fără permis de conducere - detalii

6246
(reînnoit 16:47 31.05.2019)
Avertismentul autorităților: Toți șoferii care vor încălca această lege vor rămâne fără permis de conducere.

CHIȘINĂU, 30 mai - Sputnik. Șoferii care vor conduce cu viteză excesivă vor rămâne fără permis de conducere. Premierul Pavel Filip a dispus crearea unui grup care va elabora și va prezenta spre aprobare proiectul de modificare și completare a legii în acest sens.

”Șoferii care vor conduce cu viteză excesivă vor rămâne fără permis de conducere, iar școlile auto care au o rată de promovare joasă - fără acreditare”, a declarat Filip.

Potrivit Guvernului, grupul va fi format din responsabili din cadrul Cancelariei de Stat, Agenției de Guvernare Electronică, Agenției Servicii Publice, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Ministerului Afacerilor Interne.

„Am reușit să aprobăm anul trecut pachetul anti-alcool. Urmare a implementării acestuia, numărul șoferilor prinși băuți la volan s-a redus în primele 3 luni ale anului curent cu circa 22%, adică cu 243 de șoferi băuți mai puțini decât în perioada similară a anului trecut”, a mai precizat Pavel Filip.

Autoritățile subliniază că viteza excesivă rămâne o problemă majoră și una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere. Pentru a-i face pe conducătorii auto să respecte regimul de viteză, premierul a propus ca șoferilor care vor conduce cu viteză excesivă să le fie retras permisul de conducere, așa cum se întâmplă în prezent în mai multe țări europene. Astfel, șoferii care vor conduce în localități cu peste 100 km pe oră, iar pe drumurile naționale cu peste 140 km pe oră vor fi privați de permisul de conducere pe un termen de la 3 până la 6 luni.

Calitatea slabă a studiilor în școlile auto

O altă problemă ține de calitatea slabă a studiilor în școlile auto, procedurile complicate și costurile mari pentru obținerea permiselor de conducere. Filip a cerut să fie simplificate procedurile de eliberare a permiselor, precizând că ”nu vreau să simplificăm obținerea permisului, vreau să simplificăm procedurile de eliberare a acestuia. Cu cât mai complicate sunt procedurile, cu atât mai mare este corupția”.

Astfel, pentru a asigura o calitate mai bună a studiilor pentru viitorii șoferi, școlile auto care vor avea o rată joasă de promovare a examenelor pentru permisul de conducere vor rămâne fără acreditare.

De asemenea, a fost menționată necesitatea digitizării tuturor proceselor în vederea obținerii permisului auto.

6246
Tagurile:
pe viață, face asta, fara permis de conducere
Тема:
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (134)
Tematic
Beat la volan și fără permis de conducere: Cum a încercat un șofer să fugă de ofițerii INP
Şoferii moldoveni care merg în România trebuie să fie atenţi: Ar putea rămâne fără permis


Загрузка...