Poliția

E prea de tot: Un bărbat și-a făcut de cap, iar acum Poliția îl caută peste tot - Video

3169
(reînnoit 09:26 24.05.2019)
Un bărbat este căutat peste tot de polițiștii din Capitală - acesta a fost surprins de camerele video chiar în timp ce fură două tomberoane.

CHIȘINĂU, 23 mai - Sputnik. Polițiștii din sectorul Râșcani al Capitalei solicită implicarea cetățenilor pentru a-l identifica pe bărbatul care apare în imaginile surprinse de camerele de supraveghere. Acesta este căutat de oamenii legii pentru că a furat două tomberoane.

Potrivit Poliție, totul s-a întâmplat pe 16 aprilie, la un magazin specializat în comercializarea materialelor de construcție și articole sanitare, amplasat pe strada Petricani. Prejudiciul cauzat constituie 2 mii 300 de lei.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru furt. Bărbatul riscă o amendă de până la 67 de mii 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Persoanele care l-au recunoscut pe bărbatul care apare în imagini sunt rugate să anunțe Poliţia, la numerele de telefon: 079135599, 060466040.

3169
Tagurile:
tomberon, politia, video, asta e prea de tot
Тема:
Viața în Chișinău (308)
Tematic
Incredibil: Un tânăr teribilist le-a dat bătăi de cap polițiștilor: Iată ce a făcut - Foto
Un recidivist, reținut de polițiști după ce și-a făcut de cap la Ciocana - Video
Протесты аграриев в Кэушень

În dimineața zilei de mâine, agricultorii continuă acțiunea de protest la Căușeni

11
Surse din cadrul agricultorilor protestatari din sud-estul țării au anunțat că astăzi ei au încheiat acțiunile de protest, dar le vor relua în dimineața zilei de mâine.

CHIȘINĂU, 11 aug - Sputnik. Agricultorii protestatari din raioanele Anenii Noi, Căușeni și Ștefan Vodă și-au lăsat tehnica agricolă la intrarea în Căușeni, fără a bloca drumul național. Oamenii au plecat acasă, dar vor reveni mâine dimineață ca să reiau acțiunile de protest, eventual cu blocarea circulației rutiere pe șoseaua Chișinău-Căușeni.  

În seara zilei de astăzi, agricultorii intenționau să pornească în marș cu tehnica agricolă spre Capitală, dar au renunțat la planurile lor.

Și asta pentru că tractoarele lor sunt completate cu tot felul de agregate agricole, care le face extrem de dificilă deplasarea pe șosea, mai ales că ar putea să provoace și accidente rutiere.

În același timp, autoritățile locale i-au informat pe liderii agricultorilor protestatari că premierul Ion Chicu se va deplasa joi la Căușeni, la Consiliul Raional, pentru a discutat cu ei. Mai mult, premierul va merge la Căușeni cu propuneri concrete de ajutorare a agricultorilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

11


Загрузка...
Vasile Baș

Cum va fi organizat învățământul într-un liceu din orașul Soroca de la 1 septembrie

24
(reînnoit 18:56 11.08.2020)
Consultările în vederea identificării modelului de funcționare de la 1 septembrie a instituțiilor de învățământ sunt în toi. Instituțiile de învățământ trebuie să decidă în ce mod vor activa odată cu începerea noului an de studii.
Cum va fi organizat învățământul într-un liceu din orașul Soroca de la 1 septembrie

Ministerul Educației a propus șapte modele de organizare a procesului educational 2020-2021: „Prezența fizică 100% la școală”; „Învățarea în 2 schimburi” ; „Învățarea combinată” ; „Învățarea de tip hibrid” ; „Învățarea alternantă”; „Învățarea la distanță, inclusiv online” și „Învățarea mixtă”. În prezent, fiecare instituție de învățământ din țară trebuie să ia o decizie privind modul în care-și vor relua activitatea de la 1 septembrie.

În urma consultărilor cu părinții, cadrele didactice și elevii, Instituția Publică Liceul Teoretic "Constantin Stere" din orașul Soroca a decis că-și va relua activitatea conform modelului de studii numărul doi - „Învățarea în 2 schimburi”.

Potrivit directorului instituției de învățământ, Vasile Baș, la identificarea acestui model s-au luat în considerare toate condițiile și posibilitățile instituției, dar și doleanțele părinților.

"Am convenit cu părinții că vom activa conform unei liste speciale, fiind specificate săptămânile pare și impare. Timp de o săptămână - jumătate de clasă va veni dimineața, iar a doua jumătate începând cu ora 13:00, iar apoi se vor schimba. Lecția se va desfășura 30 de minute", a precizat directorul Liceului din orașul Soroca.

Vasile Baș a mai declarat că, după reluarea activității, angajații instituțiilor vor purta obligatoriu echipamente de protecție. Astfel, cadrele didactice vor purta măști, personalul auxiliar va purta și halate, iar cei care lucrează în cantinele școlilor vor avea și viziere. Cu referire la copii, aceștia nu vor purta măști medicinale la școală, însă vor respecta distanța fizică între ei de nu mai puțin de 1,5 metri.

"Instituția este pregătită sută la sută – avem dezinfectanți, termometre, covoare speciale ș.a.  De asemenea, pentru a evita aglomerația, vom folosi cele patru intrări și ieșiri ale școlii, pentru a reduce toate riscurile. Vom crea toate condițiile necesare pentru ca procesul de studii să se desfășoare în condiții foarte sigure", a remarcat managerul instituției.

De menționat este că în cadrul Instituției Publice Liceul Teoretic "Constantin Stere" își fac studiile 1298 de copii, care sunt instruiți de către 86 cadre didactice calificate.

Care este modelul de organizare a procesului educațional pentru care au optat și alte instituții de învățământ preuniversitar din orașul Soroca aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

24
Tagurile:
Ministerul Educaței, 1 Septembrie, Liceu, Soroca
Tematic
Proiect inedit: UTM pregătește un sistem hibrid de studii pentru 1 septembrie


Загрузка...

Putin a anunțat înregistrarea primului vaccin rusesc împotriva COVID-19

0
Vladimir Putin a anunțat înregistrarea primului din lume vaccin împotriva coronavirusului, care a fost elaborat de ruși.

Acesta se numește ”Sputnik V”. După cum a menționat președintele Rusiei, medicamentul este eficient și formează o imunitate stabilă. Putin a mai spus că una dintre fiicele sale a participat la un experiment: a fost vaccinată împotriva COVID-19.

Cum s-a simțit după ce a fost vaccinată? Cine va fi vaccinat împotriva coronavirusului și în ce condiții? Liderul rus a vorbit despre acest lucru în cadrul ședinței cu membrii Guvernului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Rusia, COVID-19, Putin
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Putin a anunțat înregistrarea în Rusia a primului vaccin împotriva coronavirusului


Загрузка...