lei

Unde se duc banii din bugetul asigurărilor sociale de stat

171
(reînnoit 09:48 17.05.2019)
În primele patru luni ale anului curent, în bugetul asigurărilor sociale de stat au fost acumulate venituri în sumă de peste 7,84 de milioane de lei.

CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. Conform Raportului operativ privind executarea bugetului asigurărilor sociale de stat, în patru luni ale anului curent, în bugetul asigurărilor sociale de stat au fost acumulate venituri în sumă de peste 7,84 de milioane de lei. Potrivit Casei Naționale de Asigurări Sociale, aceasta reprezintă o executare a prevederilor anuale la nivel de 36,1 la sută.

pensionari
© Sputnik / Мирослав Ротарь

Contribuţii de asigurări sociale de stat obligatorii s-au acumulat în sumă de 4,2 milioane de lei. Transferurile de la bugetul de stat s-au finanțat în sumă de 3,55 de milioane de lei. Din această sumă,  2,37 de milioane de lei au fost destinate plăţii  prestaţiilor de asistenţă  socială şi altor plăţi, care conform legislaţiei sunt finanţate din bugetul de stat.

Alte 1,18 milioane de lei au fost destinate pentru acoperirea deficitului de venituri proprii.

Cheltuielile totale ale bugetului asigurărilor sociale de stat în perioada raportată au fost executate în sumă de 7,47 de milioane de lei.

În perioada raportată, veniturile totale au depăşit cheltuielile totale executate ale bugetului asigurărilor sociale de stat cu 367,4 milioane de lei.

Soldul mijloacelor băneşti la conturile CNAS la situaţia 1 mai 2019 a constituit 386,9 milioane de lei.

171
Tagurile:
cheltuieli, venit, bugetul asigurărilor sociale
Tematic
Pensia pentru limită de vârstă: Lista actelor necesare și termenul de examinare a cererii
Informație importantă despre pensiile care vor fi achitate în luna mai


Загрузка...