imagine simbol: lăcaș de cult

În Moldova sunt prădate până și mănăstirile: Iată ce s-a întâmplat la Drochia

227
(reînnoit 09:31 15.05.2019)
Bijuterii din aur şi argint de la o icoană a Maicii Domnului, estimate la peste un milion de lei, au fost furate dintr-o mănăstire din Drochia.

CHIȘINĂU, 14 mai - Sputnik. Doi recidiviști vor compărea pe banca acuzaților pentru furturi, comise în proporții deosebit de mari într-o mănăstire din raionul Drochia. Procuratura a finalizat urmărirea penală și a expediat dosarul de învinuire a celor doi în judecată.

Crimele au fost comise la începutul lunii aprilie curent, la Mănăstirea ”Sfântul Proroc Ilie” din satul Nicoreni, raionul Drochia.

Recidiviști, la jefuit mănăstiri

Potrivit Secției Relații Publice a Procuraturii Generale, unul dintre inculpați a pătruns în interiorul mănăstirii printr-un geam, de unde a furat mai multe obiecte de cult. Peste trei zile, acesta a revenit la locul crimei, însă nu singur, ci împreună cu un amic, care chiar în acea zi fusese eliberat, înainte de termen, din detenție.

Prin metoda similară indivizii au pătruns în biserica mănăstirii, au forțat sistemul de fixare a sticlei de protecție a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, iar din tetrapod au furat mai multe bijuterii din aur şi argint donate de enoriași. Potrivit estimărilor, valoarea bunurilor sustrase se ridică la peste un milion de lei.

Indivizii au fost reținuți în aceeași zi, în autogara din Soroca, asupra lor fiind depistate lucrurile sustrase din lăcașul sfânt şi restituite mănăstirii.

Aceștia au câte 45 de ani, sunt locuitori ai raioanelor Fălești şi Orhei şi au mai fost în conflict cu legea, fiind condamnați pentru o serie de furturi din biserici.

Din momentul reținerii şi până în prezent, inculpații se află în arest. Fiind audiați de procurori, indivizii şi-au recunoscut integral vina, închinând acorduri de recunoaștere a vinovăției.

Pentru cele săvârșite, inculpații riscă de la 7 până la 12 ani închisoare.

227
Tagurile:
Drochia, manastiri, pradat, Moldova


Загрузка...