Marş în Capitală, foto de arhivă

Restricții de circulație în centrul Capitalei: Aceste străzi ar trebui evitate astăzi

112
(reînnoit 00:07 09.05.2019)
În contextul evenimentelor care vor avea loc pe 9 mai în Capitală, circulaţia pe mai multe străzi din centrul Capitalei va fi restricţionată.

CHIŞINĂU, 9 mai – Sputnik. Astăzi, în Chişinău, dar şi în întreaga ţară, se vor desfăşura mai multe acţiuni dedicate Zilei Victoriei. În acest context, Poliția va spori măsurile de asigurare a ordinii publice și supraveghere a circulației rutiere.

În vederea asigurării bunei desfășurări a manifestațiilor şi pentru a evita blocajele de trafic,  Inspectoratul General al Poliției îndeamnă cetățenii să opteze pentru mijloacele de transport în comun, iar cei care se vor deplasa cu transportul personal sunt rugați să se conformeze cerințelor Poliției.

IGP menționează, că pe timpul manifestațiilor, în Capitală va fi restricționată deplasarea transportului public cât și a celui privat, cu rediționarei acestuia pe alte străzi adiacente.

Pe parcursul desfășurării manifestațiilor circulația va fi sistată parțial în Piața Marii Adunări Naționale, adică pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt între străzile A. Pușkin și B. Bodoni.

De asemenea, circulația va fi temporar restricționată: pe strada Ismail, între intersecția cu bulevardul Ștefan cel Mare și drumul cu sens giratoriu de la intersecția străzilor Pan Halippa, Gheorghe Asachi și șoseaua Hâncești.

  • De la ora 9:30 și până la 10:30 circulația va fi sistată în perimetru bulevardul Ștefan cel Mare și sfânt – Bănulescu Bodoni – Mateevici – Alecsandri – drumul cu sens giratoriu de la intersecția străzilor Pan Halippa, Gheorghe Asachi și șoseaua Hâncești.
  • De la ora 7:00 până la 10:00 circulația va fi sistată pe strada Mihail Kogălniceanu în perimetru străzilor Armenească și Ismail.
  • Tot de la ora 7:00 până la 10:00 circulația va fi sistată și pe strada Tighina, în perimetru străzilor București – Kogălniceanu.
  • Și tot de la ora 7:00 până la 10:00, circulația va fi sistată pe strada Lev Tolstoi între intersecțiile cu străzile Ismail și București.
112
Tagurile:
9 mai, Capitala, centru, restrictii de circulatie
Tematic
Ziua de 9 mai în Moldova va fi marcată printr-un Marș al Victoriei
Valută

Un om de afaceri a vrut scoată din țară peste 84 de mii de euro

199
(reînnoit 20:29 04.12.2020)
Directorul unei companii imobiliare a vrut să treacă frontiera de stat cu peste 84 de mii de euro. Procuratura anunță că omul de afaceri este acuzat de tentativă de contrabandă cu valută.

CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. Potrivit procurorilor, acțiunile ilicite ale inculpatului au fost deconspirate în data de 11 noiembrie de către inspectorii vamali de la Leușeni, în momentul în care acesta încerca să scoată din țară, prin contrabandă, suma de 84 450 euro.

În cadrul audierilor, directorul companiei imobiliare a refuzat să facă declarații. Procuratura raionului Hâncești a finalizat și expediat în judecată dosarul de învinuire a omului de afaceri. Acum el va compărea pe banca acuzaților pentru tentativă de contrabandă cu valută, estimată la peste 1,7 milioane de lei.

În același timp, a fost pus sechestru pe banii depistați și a fost sesizată Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale a CNA. Inculpatul este cercetat în stare de libertate și are interdicția de a părăsi țara.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

199
Tagurile:
corupție, vamă corupţie, vamă
Tematic
Impresionant: Câți bani s-au adunat pentru Filarmonică
Fiscul: La Bugetul public au ajuns mai mulți bani decât în 2019


Загрузка...
Скорая помощь

Doi copii au ajuns de urgență la spital: Ce s-a întâmplat

78
În ultimele două zile doi copii au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu preparate medicamentoase. Specialiștii îndeamnă ca părinții să fie vigilenți și să nu lase substanțele periculoase la îndemâna micuților.

CHIȘINĂU 4 dec - Sputnik. De la începutul acestei săptămâni, 20 de persoane au solicitat ajutorul medicilor după ce s-au intoxicat. Datele Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) arată că în doar două zile, în intervalul 30 noiembrie - 1 decembrie, au fost înregistrate zece intoxicații cu medicamente, dintre care două cazuri în rândul copiilor. Pacienții aveau vârste cuprinse între 1 și 82 de ani. 

CNAMUP mai anunță că în data de 30 noiembrie o femeie de 72 de ani din raionul Briceni a suportat un șoc anafilactic în urma administrării unor medicamente. După acordarea asistenței medicale de urgență, pacienta a fost transportată la spital pentru tratamentul corespunzător.

În acest sens, specialiștii îndeamnă oamenii să nu administreze medicamente expirate, să consume preparatele doar la indicația medicului sau a farmacistului și să nu le lase la îndemâna copiilor. 

Datele CNAMUP mai arată că în ultimele 48 de ore peste 4 400 de persoane au solicitat ajutorul medicilor de urgență. În instituțiile spitalicești din țară au fost transportați 1 549 pacienți pentru investigații și tratament.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

78
Tagurile:
urgență, spital, intoxicație, medicamente


Загрузка...
Vladimir Putin

Sondaj: Câți cetățeni ruși au încredere în Vladimir Putin

0
(reînnoit 22:03 04.12.2020)
Fundația ”Opinia Publică” (FOM) a publicat datele unui sondaj realizat recent, care arată gradul de încredere al cetățenilor ruși față de președintele Vladimir Putin.

CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. Mai mult de jumătate dintre cetățenii ruși (60%) au încredere în președintele Vladimir Putin, potrivit unui sondaj realizat de Fundația ”Opinia Publică”.

Conform datelor sondajului, au spus că mai degrabă nu au încredere în el 30% dintre cei chestionați, alți 10% au considerat că este dificil să răspundă la întrebare.

Totodată, 63% dintre cetățeni consideră că Putin se descurcă mai degrabă bine în funcția pe care o ocupă. Punctul de vedere opus este împărțit de 24% dintre cei intervievați. Nu au putut să răspundă la întrebare 13%.

În perioada 27-29 noiembrie a fost realizat un sondaj telefonic în toată Rusia, în rândul a patru mii de respondenți cu vârsta de 18 ani și mai mult, prin metoda de eșantionare aleatorie a numerelor de telefon mobil și fix. Marja de eroarea nu depășește 1,9%.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
sondaj, Putin
Tematic
Maia Sandu: Eu îmi doresc relații bune cu Rusia


Загрузка...