Elicopter prăbuşit. Poză simbol

Hawaii: Trei persoane şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui elicopter

113
(reînnoit 13:48 30.04.2019)
Un elicopter s-a prăbuşit pe o stradă din Hawaii, iar în urma accidentului trei persoane şi-au pierdut viaţa.

CHIȘINĂU, 1 mai - Sputnik. Trei persoane au murit în urma prăbuşirii unui elicopter pe o stradă aglomerată din orașul Kailua din Hawaii, potrivit unui portal local, Hawaii News Now, citat de RIA Novosti.

Potrivit sursei, pilotul elicopterului ar fi pierdut controlul acestuia și a luat foc după o cădere. Martorii incidentului, cu ajutorul furtunurilor de grădină, au încercat să stingă flăcările, reușind să înlăture cel puțin o persoană din aeronava care ardea.

"Vecinii au făcut eforturi eroice, încercând să stingă incendiul și să scoată victimele din avionul care ardea", informează portalul, referindu-se la reprezentantul Departamentului pentru Situații de Urgență, Shane Enright. Ea a confirmat, de asemenea, că moartea celor trei victime a fost declarată la fața locului.

Urmare a prăbușirii elicopterului, părţi ale acestuia s-au împrăștiat și mașina a fost grav avariată.

Compania Novictor, proprietara elicopterului, colaborează strâns cu autoritățile aviatice din SUA pentru efectuarea investigațiilor. Compania a exprimat condoleanțe familiilor celor decedaţi şi a dat asigurări că "siguranța și bunăstarea personalului și a pasagerilor" sunt prioritățile sale.

113
Tagurile:
Viața, pierdut, elicopter, Hawaii
Tematic
Un avion s-a prăbușit într-un lac în timpul unui show aviatic – Video
Cauza prăbușirii avionului coproprietarei companiei aviatice S7: Detalii
Tractoare parcate

Agricultor: Fermierii vor veni mâine cu tehnica la Chișinău

25
Agricultorii vor ieși din nou la protest. Fermierii susțin că după ce au manifestat miercuri în centrul Capitalei autoritățile nu au ținut cont de revendicările lor, de aceea vor veni mâine din nou, însă de această dată vor aduce cu ei și tehnica agricolă.

CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. Producătorul agricol Sergiu Stefanco din raionul Căușeni a declarat pentru Sputnik Moldova că mai mulți agricultori din țară vor ieși mâine la protest în centrul Chișinăului.

Stefanco susține că la protestul din 2 decembrie fermierii le-au dat autorităților termen de 24 de ore pentru a-i invita la discuții și pentru a găsi soluții la problemele lor. Ei au cerut ca Parlamentul să nu accepte inițiativa Guvernului de a majora taxa TVA în agricultură de la 8% la 12%. Pentru că nu au fost auziți, ei au decis să iasă din nou la protest. 

”Cum am anunțat miercuri, vom veni cu măsuri mai dure dacă autoritățile nu vor reacționa timp de 24 de ore. Dacă la protestul din 2 decembrie nu am fost foarte mulți agricultori, de această dată fermierii din toată țara se mobilizează masiv. Vor veni producători din toate raioanele țării. Venim cu tehnica agricolă și tractoarele în Piața Marii Adunări Naționale, poate așa vom fi auziți de autorități”, a declarat Sergiu Stefanco. 

La protestul de miercuri, agricultorii s-au plâns și de faptul că nu au fost susținuți suficient în urma pierderilor suportate la culturile de grupa a doua afectate de secetă. 

”Toți am așteptat că vom fi ajutați la pierderile suportate la grupa a doua de cereale, dacă s-ar fi ținut de cuvânt, azi noi nu eram aici. Mulți dintre noi nu au ce ara și pregăti pământul pentru semănat, nici acum și nici la primăvară”, a precizat Mihail Bobicov, agricultor.

Atunci fermierii au votat unanim o declarație în care au cerut ca Parlamentului să oblige Guvernul să asigure alocații financiare pentru plata compensațiilor agricultorilor afectați de secetă, să identifice mijloace financiare pentru majorarea semnificativă a Fondului de subvenționare, să identifice mijloace pentru instituirea accizelor la motorina, să nu permită majorarea presiunii fiscale de la 8% la 12%. Ei au solicitat și o întrevedere urgentă cu conducerea Parlamentului și fracțiunile parlamentare pentru a aborda revendicările.

Astăzi reprezentanții Inspectoratului General de Poliţie au îndemnat cetățenii care vor ieși în stradă să manifeste în mod pașnic și să respecte măsurile de protecție împotriva coronavirusului.

Un alt protest va fi organizat mâine de reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

25
Tagurile:
tehnică, agricultorii moldoveni, Proteste agricultori, Agricultori
Tematic
Mesajul lui Ion Perju pentru agricultori, la sfârșit de toamnă - detalii
Ciubuc: Prognoze sumbre pentru agricultori în 2021


Загрузка...
Galina Vieru

Cărți și ilustrații deosebite: Interviu cu Galina Vieru

12
(reînnoit 15:21 05.12.2020)
Sunt oameni care în perioada pandemiei au muncit mai mult decât înaintea declanșării ei, iar rezultatele muncii au fost apreciate inclusiv pe reţelele de socializare. Este şi cazul pictoriţei Galina Vieru, care a creat mai multe desene deosebite.
Cărți și ilustrații deosebite: Interviu cu Galina Vieru

În ciuda pandemiei, Galina Vieru a avut o perioadă destul de solicitantă și fructoasă. Pictorița a realziat mai multe tablouri în stil național și a ilustrat unele cărți. Este vorba despre opera „Seminţe de Cer”, semnată de autoarea Adelina Labic.

"A fost o deosebită plăcere pentru mine să ilustrez această carte complexă ce transmite un mesaj foarte profund. Sunt texte scrise din suflet, iar ilustrarea conținutului a fost o frumoasă provocare pentru mine", a mărturisit pictorița.

Galina Vieru susține că de mic copil îi plăcea să admire ilustrațiile din cărți pe care le primea din partea celor dragi. Pictorița mai spune că în timpul procesului de creație depune tot efortul pentru a impresiona publicul iubitor de artă.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

12
Tagurile:
picturi, cărți
Tematic
Descoperă Chișinăul: Carte pentru copii


Загрузка...