curs valutar

Cursul valutar pentru luni: Euro trece de 20 de lei

257
(reînnoit 19:43 14.04.2019)
Potrivit cursului BNM, un euro va putea fi cumpărat la casele de schimb valutar cu 19,96 de lei sau cu 11 bani mai mult. decât în zilele de odihnă.

CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. Leul moldovenesc cedează simțitor în fața monedei euro și dolarului american. Potrivit cursului valutar afișat de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru ziua de luni, 15 aprilie, euro și dolarul american se vor scumpi în raport cu zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Astfel, dacă la sfârșitul săptămânii trecute, un euro putea fi procurat cu 19,85 de lei, luni, un euro va putea fi cumpărat la casele de schimb valutar cu 19,96 de lei sau cu 11 bani mai mult.

Conform cursului valutar stabilit de BNM pentru sâmbătă și duminică, un dolar a valorat 17,60 de lei. În schimb, luni, acesta va putea fi procurat cu 17,64 de lei ori cu 4 bani mai mult.

Potrivit primului Raport asupra inflației prezentat de Banca Națională a Moldovei (BNM), majoritatea prognozelor indică o apreciere substanțială a monedei unice europene în anul 2019, ca urmare a reluării creșterii ratelor dobânzilor de către Banca Centrală Europeană (BCE).

257
Tagurile:
dolar, euro, curs valutar
Tematic
Prognoza valutară: Ce se va întâmpla cu euro și dolarul în luna aprilie
Așteptați până luni dacă vreți să schimbați euro în lei: Veți lua mai mulți bani


Загрузка...