Cristina Oxenti

Greșeala pe care o fac majoritatea cuplurilor. De ce nu e bine avem oglindă în dormitor

515
(reînnoit 11:50 07.04.2019)
Îți place ideea de a avea o oglindă în dormitor? Vezi de ce efectele ei sunt distrugătoare.

CHIȘINĂU, 7 apr – Sputnik, Silvia Zavadovschi. Foarte mulți oameni aleg să amplaseze o oglindă în dormitor, pe ușa dulapului de haine sau pe tavan, pentru a reflecta imaginea patului. Puțini știu însă că oglinda este de fapt interzisă în dormitor, potrivit regulilor feng shui.
Specialiștii în feng shui spun că amplasarea greșită a oglinzilor în dormitor poate duce și la destrămarea cuplului. De aceea, dacă avem oglindă în dormitor, aceasta nu trebuie să fie orientată spre pat sau deasupra lui.

„Oglinzile poartă o energetică foarte puternică. Nu întâmplător se acoperă oglinda când cineva din familie moare. Este foarte important cum amplasăm oglinda în casă. Deoarece trebuie să vedem ce reflectă ea. Dacă e să ne referim la oglindă în dormitor, se recomandă ca în această odaie să nu avem oglindă, deoarece ea are o energie de apă. Dacă vreți ca în dormitor să fie pasiune, scoateți oglinda”, spune specialistul în cosmoenergetică și feng shui, Cristina Oxenti.

Dacă e să ne referim la amplasarea în general a oglinzii în casă, specialiștii în feng shui recomandă amplasarea acesteia în camera de zi.

„Oglinda nu trebuie să reflecte ușa de la intrare. Este de dorit ca oglinda să fie amplasată în camera de zi”.

Specialistă în cosmoenergetică și feng shui, Cristina Oxenti a vorbit în cadrul emisiunii Intersecții de la Radio Sputnik Moldova și despre importanța amplasării ușii încăperii în care locuim sau a biroului în care muncim. 


„Trebuie să aveți grijă unde este poziţionată ușa. E de dorit ca ușa să fie într-o zonă de confort a privirii, adică să nu stați cu spatele la ușă. Se întâmplă situații când intrăm în birouri sau localuri în care vrem să mai intrăm și când nu vrem să mai intrăm...”, spune Cristina Oxenti.

Potrivit Cristinei Oxenti, orice spațiu în care ne aflăm mai mult de 20-30 de minute începe să ne influenţeze într-un fel anume. De aceea, este foarte important să folosim energiile unui spațiu în folosul nostru.

„Poziția pe care o avem într-un spațiu poate fi favorabilă sau nefavorabilă pentru noi. De multe ori aflarea într-un spațiu sau zonă este distructivă pentru noi. Oamenii de afaceri apelează la specialiștii în feng shui atunci când vor să-și deschidă sau construiască un birou doar pentru a-i aduce abundență și de a-l influența pozitiv”, adaugă Cristina Oxenti.

Feng Shui este o ştiinţă originară din China, care datează de peste de 6.000 de ani. Potrivit teoriilor care stau la baza acestei științe, toate aspectele vieţii sunt influenţate de energiile spațiului în care ne aflăm. Energiile pozitive atrag lucrurile bune, iar cele negative creează stări conflictuale, ne aduc pagube materiale şi ne îmbolnăvesc. 

„Feng Shui este o știință a mediului în care trăim. Ca să fim în armonie cu noi, foarte mult contează spațiul în care ne aflăm, dar și modul în care sunt aranjate piesele de mobilier. Deoarece, noi, oamenii, animalele, dar și obiectele sunt energii, energii care se influențează reciproc”, spune Cristina Oxenti.

În cadrul aceleași emisiuni Cristina Oxenti a vorbit și despre cosmoenergetică și felul în care putem să ne eliberăm de energiile negative.

În ce măsură cosmoenergetica ne poate ajuta?

„Totul în jurul nostru este energie și informație. Suntem 70% din apă și suntem un transmițător de informație. Noi, oamenii, animalele, plantele, totul în jur este energie. Suntem compuși din meridiane energetice, despre asta cunosc medicii, dar și cei care se ocupă cu acupunctură. Noi suntem interdependenți de tot ce se întâmplă în jurul nostru. Totul ține de energii și meridiane”, spune Cristina Oxenti.

Ce face un cosmoenergetician?

„Un cosmoenergetician are posibilitatea de a curăța aura omului de energia negativă. Dacă e să fac o paralele, atunci când ținem o dietă alimentară, ne eliberăm de toxine și ne simțim mai bine. Așa e și în cazul cosmoenergeticianului, ne eliberează de energiile negative”, adaugă specialista în cosmoenergetică.

Cum se formează energiile negative și cum ne pot influența?

„La nivel energetic, avem multe toxine. Avem o emoție după ce nu i-am răspuns șefului. Ne-am certat nu știu cu cine și am rămas cu acel gust amar. Toate aceste energii le acumulăm în noi și ele ne distrug aura noastră. Totul pornește de la distrugerea psiho-emoțională, după care trecem la planul fizic. Un cosmoenergetician poate să curețe aura, să lucreze cu un anumit segment al corpului. Să cureţe nu doar aura, dar și la nivel de cârmă”, adaugă Cristina Oxenti.

Un cosmoenergetician ar putea să-l facă pe om fericit?

„Sigur că da. Acesta și este rolul. Cosmoenergeticianul îi ajută pe oameni să se curețe de energiile negative. Fie că e vorba de probleme în relațiile cu oamenii, fie că e vorba de probleme financiare”, adaugă Cristina Oxenti.

Cum putem ține la distanță energiile negative, dar și cum va fi luna aprilie, din punct de vedere astrologic, aflați în interviul integral cu astrologul, cosmoenergeticianul și specialistul in feng shui, Cristina Oxenti. Interviul este atașat mai sus. 

515
Tagurile:
teorii, savanti chinezi, oameni de stiinta, univers, oameni, energie
Tematic
Horoscop 2019: Nativii acestor trei zodii sunt norocoșii lunii aprilie
Drum

Șantier fără sfârșit! Încă un an pentru reabilitarea drumului Chișinău-Sculeni

22
(reînnoit 16:08 26.11.2020)
Termenul de reabilitare a drumului R1 Chișinău-Ungheni-Sculeni a fost extins. Iată când va fi dat în exploatare.

CHIȘINĂU, 26 nov – Sputnik. Termenul de reabilitare a drumului R1 Chișinău-Ungheni-Sculeni a fost din nou extins. Astfel, cel puțin până la finele anului 2022 acest drum nu va fi dat în exploatare.

Un amendament la Contractul de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții a fost ratificat astăzi de deputați. Documentul prevede „extinderea datei finale de disponibilitate a mijloacelor financiare acordate în baza Contractului de finanțare până la 30 noiembrie 2021” și prelungirea perioadei de implementare a proiectului propriu-zis până la 31 decembrie 2022. 

Contractul de finanțare semnat între Republica Moldova și BEI are o valoare totală de 75 de milioane de euro și a fost ratificat în aprilie 2011. Extinderea termenului de implementare a proiectului de reabilitare a drumurilor a fost solicitată de Guvernul Republicii Moldova.

Precizăm că termenul de dare în folosință a drumului Chișinău-Ungheni-Sculeni a fost prelungit și anul trecut. Asta deși lucrările la acest drum trebuiau să fie terminate încă acum patru ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

22
Tagurile:
drum național, drumuri bune, drumuri rele, drum blocat, drumuri


Загрузка...
Dorel Noroc

Cât ne-ar putea costa importul mașinilor de peste 10 ani

156
(reînnoit 13:51 26.11.2020)
Ministerul Finanțelor anunță că a finalizat procesul de consultare publică a proiectului politicii bugetar-fiscale și vamale pentru anul 2021. Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii "Contrapunct" cu Secretarul de Stat la Ministerul Finanțelor Dorel Noroc.
Cât ne-ar putea costa importul mașinilor de peste 10 ani

Autoritățile vor să anuleze orice restricții privind vârsta la importul mijloacelor de transport. În schimb, automobilele mai vechi de zece ani vor avea o creştere considerabilă a accizelor de import proporţional vârstei, iar fiecare an în plus la vechimea maşinii va majora substanţial mărimea accizului vamal care va trebui achitat.

"Am introdus un sistem de accizare care va crește odată cu creșterea vârstei mașinii. Am exclus prohibițiile și pentru autoturisme, și camioane, și autobuse, introducând un sistem de accizare în funcție de vârsta mașinii", a declarat Dorel Noroc.

Oficialul mai spune că, prin aplicarea acestor măsuri, autoritățile vor descuraja importul unităților de transport vechi în favoarea stimulării importului de mașini noi. Sistemul de taxare ar putea ajunge chiar la 80-90 la sută din valoarea mașinii vechi. Astfel, dacă proiectul va fi votat în plenul Parlamentului, atunci de anul viitor moldovenii vor putea importa mașini cu o vârstă de peste zece ani, dar taxele vor fi mult mai mari. 

De menționat că, în prezent, automobilele pot fi importate în Republica Moldova doar dacă au o vârstă de până la 10 ani.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

156
Tagurile:
10 ani, mașini, import
Tematic
Din 2021, mașini mai vechi de 10 ani: Iată în ce condiții


Загрузка...
Economie

„O minune economică” în Moldova? Răspunsul ministrului

0
(reînnoit 17:00 26.11.2020)
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, invitat în studioul Sputnik Moldova, a vorbit despre impactul COVID-19 asupra economiei și despre potențialul ce poate fi valorificat.

CHIȘINĂU, 26 nov – Sputnik. Pe fundalul crizei economice din Europa provocate de COVID-19, situația din Republica Moldova nu este chiar așa de proastă, a menționat ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, invitat astăzi la emisiunea „Expertiza” de la Sputnik Moldova.

Анатолий Усатый
© Sputnik / Mihai Caraus
Anatol Usatîi

Ministrul Economiei a precizat că în prima jumătate de an Produsul Intern Brut (PIB) al Republicii Moldova scăzuse dramatic - cu 14%. În lunile ulterioare însă situația s-a redresat într-o anumită măsură.

„Către finalul anului, conform estimărilor experților moldoveni și străini, descreșterea PIB va fi de 6,5%”, a spus Anatol Usatîi.

Situația nu este ușoară, dar în alte țări europene criza este mult mai accentuată, a spus ministrul: în Marea Britanie descreșterea PIB-ului a constituit 24%, în Spania – 21%, în Franța – 18%.

Moderatorul emisiunii, Andrei Petrik, l-a întrebat pe ministru dacă este „posibilă o minune economică” în Moldova.

„Credem în minuni, dar mai ales în cele făcute de mâna omului”, a răspuns Anatol Usatîi.

Ministrul a spus că responsabilii moldoveni de economie analizează cum se dezvoltă țările din jur, își canalizează atenția către sectoarele cu cel mai mare potențial de creștere.

Un exemplu de „minune economică” pentru Moldova este sectorul IT.

„În ultimi patru ani, sectorul IT s-a dezvoltat atât de mult, încât exporturile acestuia depășesc volumul exporturilor de vinuri”, a spus ministrul.

Acest lucru a fost realizat datorită faptului că „s-au luat măsuri la timp, a fost valorificat potențialul”, a adăugat invitatul.

Potențialul IT încă nu este valorificat pe deplin în Moldova, încă mai este un „câmp nearat”, a apreciat ministrul.

„Ați fi uimiți de capacitățile și ideile tinerilor implicați în sectorul IT”, a spus Anatol Usatîi.

În prezent, autoritățile din economie sunt preocupate de dezvoltarea comerțului electronic. Dacă acest domeniu ar fi fost dezvoltat până la pandemie, ar fi existat instrumentele necesare, tuturor „le-ar fi fost mai ușor”, a spus ministrul.

Drapelul Republicii Moldova pe clădirea Guvernului
© Sputnik / Мирослав Ротарь

„Pe cât de sănătos și atractiv este climatul investițional din Moldova?”, a mai fost întrebat Anatol Usatîi.  

„Aș vrea să spun că climatul investițional este foarte bun și atractiv, dar nu purtăm ochelari roz. Există anumite probleme”, a răspuns ministrul.

Aspectele problematice, din câte semnalează oamenii de afaceri din străinătate, țin de riscurile pentru investitorii străini, protejarea investițiilor, potrivit ministrului, inclusiv sub aspect juridic.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Moldova, criza economica, minune
Tematic
Cine este Anatol Usatîi, noul ministru al Economiei
Leul moldovenesc puternic pune cătușe economiei
Se salvează cine poate: Transportatorii - captivii crizei


Загрузка...