alegeri parlamentare

Cei care au încercat atace serverul CEC au vrut schimbe rezultatele alegerilor

116
(reînnoit 13:37 04.04.2019)
CEC afirmă că în ziua alegerilor au fost mai multe tentative de indisponibilizare a infrastructurii de tehnologia informației și comunicații electronice, precum și tentative de a obține acces neautorizat la componentele implicate în asigurarea infrastructurii alegerilor parlamentare în scopul modificării conținutului electronic la care au obținut acces.

CHIȘINĂU, 4 apr – Sputnik. Incidentele de securitate cibernetică înregistrate la alegerile parlamentare din 24 februarie din Republica Moldova au fost contracarate cu succes de către specialiștii din cadrul Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC).

Potrivit CEC, experții STISC au fost antrenați activ în procesul de asigurare a securității informaționale a procesului de desfășurare a alegerilor, inclusiv prin crearea și întreținerea a peste 4200 de canale securizate dintre secțiile de votare de pe teritoriul țării și a 300 de canale securizate pentru secțiile de votare din străinătate, dar și în asigurarea securității platformei online de prezentare a mersului votării și a rezultatelor preliminare.

Conform unui raport minuțios realizat de către STISC cu privire la incidentele de securitate cibernetică înregistrate în perioada alegerilor din 24 februarie, au fost depistate mai multe tentative de indisponibilizare a infrastructurii de tehnologia informației și comunicații electronice a Comisiei Electorale Centrale, precum și tentative de a obține acces neautorizat la componentele implicate în asigurarea infrastructurii alegerilor parlamentare în scopul modificării conținutului electronic la care au obținut acces.

”Prin aplicarea măsurilor speciale de prevenție și reacție, specialiștii Serviciului au reacționat prompt la toate amenințările și devierile identificate și au reușit să blocheze la timp atacurile cibernetice și să asigure în continuare buna funcționare a sistemului informatic, prezentând rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie sub o formă transparentă și protejată”, anunță CEC.

Raportul cu privire la incidentele de securitate cibernetică înregistrate în perioada alegerilor parlamentare din 24 februarie cuprinde principalele categorii de incidente ce au afectat spațiul cibernetic din perioada respectivă și măsurile de reacție asigurate de către specialiștii STISC.

116
Tagurile:
rezultatele alegerilor, atac cibernetic, alegeri parlamentare
Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2019, rezultate (188)
Tematic
Exclusiv: Republica Moldova se pregătește din nou de alegeri
Stabilit: Așa vor fi repartizate cele 101 fotolii de deputat după alegerile parlamentare
CEC transmite Curții Constituționale dosarul cu rezultatele alegerilor parlamentare


Загрузка...