Troleibuz

În transportul public din Chișinău călătorii vor fi cântăriți

733
(reînnoit 10:46 01.04.2019)
Administrația Capitalei susține că prețul biletului pentru călătoria în autobuz sau troleibuz va fi diferențiat.

CHIȘINĂU, 1 apr – Sputnik. Primăria Chișinău urmează să procure 600 de senzori de greutate pentru a fi instalate în autobuzele și troleibuzele municipale, decizia respectivă fiind aprobată vineri, 29 martie, la ședința comisiei pentru transport din cadrul Primăriei Capitalei.

”Noile reguli sunt parte a concepției strategiei transportului urban pe anii 2018 – 2020, care a fost adoptată acum un an.  Prevederile acestui document sunt implementate treptat. La intrarea în transport, pasagerii vor fi cântăriți”, a comunicat pentru reporterul Sputnik Moldova șeful-adjunct al direcției transport public și căi de comunicație a Capitalei Virgiliu Frânălungă.

Potrivit acestuia, informația privind greutatea este procesată operativ și, conform unui coeficient stabilit, se determină costul călătoriei.

Rezultatele cântăririi vor fi scoase la o imprimantă, iar călătorul, dacă dorește, va putea să-și ia tichetul unde va fi scris câte kilograme are. Potrivit interlocutorului, drept etalon al greutății a fost luată formula Organizației Mondiale a Sănătății privind raportul dintre înălțimea și greutatea omului. Toți călătorii care depășesc „standardul medical” vor plăti mai scump pentru locul ocupat în transportul public.

Primăria promite că o călătorie nu va costa mai mult de 6 lei. Cu alte cuvinte, prețul minim al unui bilet va rămâne de 2 lei (la troleibuz) și 3 lei (la autobuz), iar prețul maxim va fi de 6 lei.

Hotărârea administrației Capitalei este publicată, pe 1 aprilie, pe site-ul primăriei.

Acest articol este un pamflet și trebuie înțeles ca atare.

733
Тема:
1 aprilie - Ziua păcălelilor (6)


Загрузка...