Ruslan Codreanu

Săptămâna începe cu demisii ”bombă” la Primăria Chișinău

854
(reînnoit 09:43 01.04.2019)
Primarul interimar al Chișinăului, Ruslan Codreanu, i-a demis în această dimineață pe mai mulți șefi de la Primărie, iar de la o întreprindere municipală a fost demisă întreaga conducere.

CHIȘINĂU, 1 apr – Sputnik. Primarul interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, a anunțat astăzi la ședința șefilor de direcții a Primăriei Chișinău că va cere demisia arhitectului-șef al Capitalei, Octavian Bivol, a șefului Pieței Centrale, Victor Gutium, și a adjunctului acestuia.

Codreanu susține că răbdarea i-a ajuns la limită. Primarul l-a acuzat pe arhitectul-șef de lipsă de disciplină, situație care se reflectă asupra chișinăuienilor care vin la această direcție și sunt nevoiți să stea la coadă, pentru a intra la un specialist, până la patru ore.    

”În Direcția arhitectură nu s-a înțeles până acum că atitudinea contează”, a declarat Codreanu.

Primarul interimar a mai anunțat astăzi la ședință că îl va demite și pe directorul Pieței Centrale și pe adjunctul acestuia. Codreanu a declarat că la baza demiterii acestora stau multiplele plângeri din partea agenților economici care activează pe teritoriul întreprinderii municipale. Aceștia s-au plâns că sunt obligați să plătească diverse taxe nejustificate administrației Pieței Centrale. Agenții economici s-au mai plâns de o abordare selectivă din partea administrației Pieței Centrale.

”Am primit o petiție din partea acestor agenți economici. Este a doua petiție pe care am primit-o că se colectează taxe informale. După ședința operativă voi semna dispoziția cu privire la demiterea directorului Pieței Centrale și a întregii administrații de la Piața Centrală”, a declarat Codreanu.

În statele de personal a ÎM ”Piața Centrală” sunt incluse 335 unităţi, dintre care 185 deservesc activitatea Pieţii Centrale, iar 150 activează în cantinele instituţiilor preuniversitare din sectorul Centru.

854
Tagurile:
Ruslan Codreanu, Chisinau, sedinta Primariei, Demisii
Тема:
Viața în Chișinău (336)
Tematic
Șeful unui important spital din Capitală, demis: Află ce s-a întâmplat
Demisii și numiri în funcție la Ministerul Sănătății
Вячеслав Ионицэ

Moldova se va bălăci în sărăcie și în 2021: Cât va dura criza economică

141
(reînnoit 21:16 17.01.2021)
La sărăcia în care ne aflăm, orice creștere economică mai mică de 10% înseamnă bălăceală în continuare în glod, declară expertul economic Veaceslav Ioniță.
Moldova se va bălăci în sărăcie și în 2021! Cât va dura criza economică

Moldova a fost lovită dur de criza economică provocată de pandemia care face ravagii în întreaga lume. Potrivit expertului Veaceslav Ioniță, economia își va reveni de pe urma crizei din 2020 abia la sfârșitul lui 2021. Și asta, deoarece orice majorare a veniturilor moldovenilor nu va șterge cu buretele sărăcia în care țara noastră se bălăcește de trei decenii.

„Anul 2021 va fi un an de recuperare, dar va fi o recuperare grea. Dacă am vorbi de o țară dezvoltată, pentru ei o creștere de unul două procente este ceva normal. Pentru Republica Moldova, la sărăcia în care ne aflăm, orice creștere mai mică de 10% asta înseamnă bălăceală în continuare în glod și titlul ”onorific” de cea mai săracă țară din Europa”, a declarat expertul economic Veaceslav Ioniță în cadrul emisiunii „La Ordinea Zilei”.

Cert este că aproximativ 20% din populația țării nu a simțit criza economică cu care se confruntă majoritatea oamenilor. Veniturile acestora nu s-au micșorat în 2020, iar despre criză au auzit doar la televizor.

„Noi de fapt avem două Moldove paralele. Avem aproximativ 20% din populație care are un nivel de bunăstare destul de ridicat. În acest an, la ei și veniturile s-au ridicat, și consumul s-a menținut, oamenii și-au procurat apartamente, s-au mutat la case pe pământ sau au cumpărat autoturisme. Acest segment de oameni nu a simțit această criză. Însă în majoritatea populației această criză lovește dur”, a opinat el.

Potrivit experților Băncii Mondiale care au analizat efectele crizei asupra business-ului și a pieței muncii din țara noastră, în 2020 și-au pierdut locul de muncă aproape 70 de mii de oameni, iar nivelul șomajului a crescut până la 8%.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

141
Tagurile:
PIB, criza, saracie, criza economică
Tematic
Starea economiei Moldovei pe final de 2020 – expert economic
Anatol Usatîi, realizările în economie pe parcursul anului


Загрузка...
Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo

COVID bate în retragere? Câte cazuri noi s-au înregistrat astăzi

180
(reînnoit 18:35 17.01.2021)
După raportarea altor 214 de noi infectări, bilanțul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 152 854. În ultimele 24 de ore, 5 persoane au decedat după ce s-au contaminat cu noul coronavirus.

CHIȘINĂU, 17 ian - Sputnik. Alte 214 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate pe 17 ianuarie în Republica Moldova.

Toate cazurile sunt cu transmitere locală, a precizat Ministerul Sănătății.

Cele 214 cazuri noi au fost confirmate după efectuarea a 1074 de teste, dintre care 1002 primare și 72 repetate.

Dintre cei 214 contaminați, 10 sunt lucrători medicali: medici - 3, asistenți medicali - 5, personal auxiliar - 2.

Acum, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești sunt internați 2277 de pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 226 sunt în stare extrem de gravă (36 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată).

În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 3 963 de persoane, iar 20 883 sunt sub supraveghere la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, virusul a provocat moartea a 5 persoane. Numărul deceselor ca urmare a COVID-19 a ajuns la 3250 de cazuri.

Ministerul a anunțat că alte 481 de persoane au fost vindecate. În total, 143 150 de persoane au fost tratate de COVID-19.

Programul național de vaccinare împotriva COVID-19 ar putea începe la începutul lunii februarie. În prezent, Republica Moldova este în așteptarea primului lot de vaccinuri. Precizarea a fost făcută de prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi.

El a spus că încă nu se cunoaște ce vaccin va primi țara noastră, dar că nu contează care producător va livra acest vaccin. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

180
Tagurile:
COVID-19
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Restricții până în martie la intrarea în Italia pentru moldoveni – precizările Ambasadei


Загрузка...