Arest, cătușe

Detalii în dosarul ”Vama”: Câte persoane vor ajunge după gratii

141
Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au desfășurat acum două zile mai multe percheziții la sediul central al Serviciului Vamal din Chișinău și la Vama Sculeni.

CHIȘINĂU, 20 mart – Sputnik. Procurorii anticorupție vor cere miercuri mandate de arestare pe numele a cinci persoane dintre cele șase reținute în dosarul "Vama".

Potrivit Procuraturii Anticorupție, va fi solicitat arestul preventiv pentru cinci persoane. Este vorba de șeful de Direcție a Serviciului Vamal al Republicii Moldova, doi inspectori a Postului Vamal Sculeni, Biroul Vamal Centru, dar și pentru doi intermediari.

Pentru un alt inspector vamal, care în momentul de față este internat în spital, procurorii anticorupție vor solicita arest la domiciliu., anunță instituția printr-un comunicat.

Ședințele de judecată se vor desfășura, pe parcursul zilei de astăzi, în cadrul Judecătoriei municipiului Chișinău, cu sediul Ciocana.

Procuratura precizează că unul dintre învinuiți a făcut declarații, recunoscându-și vina.

Anterior, purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi, a declarat pentru Sputnik Moldova că acțiunile de urmărire penală s-au desfășurat în cadrul mai multor cauze de corupție.

Persoanele reținute sunt suspectate de corupere pasivă, trafic de influență și complicitate la corupere pasivă.
Vom reveni cu detalii privind măsura preventivă aplicată învinuiților de către judecătorul de instrucție.

141
Tagurile:
perchezitii, coruptie, CNA, arest, gratii, vama, dosar
Tematic
Transportatorii auto de pasageri, luați prin surprindere la vama Leușeni
Percheziții la sediul Central al Serviciului Vamal și la Vama Sculeni


Загрузка...