lei

E lege: Sute de mii de moldoveni vor primi un suport unic de 600 de lei

487
(reînnoit 11:50 15.03.2019)
Potrivit legii, beneficiarilor de pensii stabilite până la data de 1 aprilie 2019 al căror cuantum lunar nu depășește 2 mii de lei li se va acorda un suport unic de 600 de lei.

CHIȘINĂU, 15 mart – Sputnik. De astăzi, 15 martie, a intrat în vigoare Legea cu privire la acordarea suportului unic, în mărime de 600 de lei, beneficiarilor de pensii și alocații sociale de stat. Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Potrivit legii, beneficiarilor de pensii stabilite până la data de 1 aprilie 2019 al căror cuantum lunar nu depășește 2 mii de lei li se va acorda un suport unic de 600 de lei. Este vorba despre beneficiarii de pensii pentru limita de vârstă, pensii de dizabilitate, pensii de urmaș, pensii pentru vechime în muncă, pensii pentru unele categorii de angajați în domeniul culturii, pensii pentru militari, pentru participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobâl, pensii pentru angajații structurilor de forță.

De această indemnizație unică vor beneficia și persoanele care primesc alocații sociale de stat. Excepție fac beneficiarii de alocație pentru îngrijire, însoțire și supraveghere.

Suportul unic va fi acordat pentru 610191 de persoane. Cuantumul suportului unic de 600 de lei nu se include în cuantumul pensiei și alocațiilor sociale de stat. Achitarea suportului unic se va face de către angajații Casei Naționale de Asigurări Sociale prin intermediul prestatorului de serviciu de plată care asigură plata pensiilor și a alocațiilor sociale de stat.

487
Tagurile:
Moldova, indemnizatie, pensionari, pensie
Тема:
Viața în Moldova (192)
Tematic
Schimbări majore pentru bărbații din Moldova care ies din acest an la pensie
Ce pensii vor fi majorate din data de 1 aprilie în Moldova


Загрузка...