Pietoni

Statistică: Femeile predomină în numărul populației în țara noastră

267
(reînnoit 15:40 09.03.2019)
Femeile predomină în numărul populației Republicii Moldova. Portretul statistic al femeilor şi bărbaţilor în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 9 mart – Sputnik. Populația feminină predomină în rândul populației, la 100 de femei revin 93 de bărbați, potrivit unui studiu prezentat de Biroul Național de Statistică.

Raportul dintre femei și bărbați diferă semnificativ în funcție de anumite grupe de vârstă. Bărbații predomină în grupele de vârstă 0-14 ani și 15-34 ani, raportul fiind de 106 bărbați la 100 de femei și, respectiv, 104 bărbați la 100 de femei.

Diferențele sunt mai accentuate în cazul populației de 35-64 ani și 65 ani și peste. Pe acest segment la 100 de femei revin 90 de bărbați și, respectiv, 62 de bărbați.

Femeile trăiesc mai mult decât bărbaţii în medie cu 8 ani. Speranţa de viaţă la naștere este de 77 de ani pentru femei şi 69 de ani în cazul bărbaţilor.

”Acest decalaj se datorează nivelului mai înalt al mortalităţii premature a bărbaţilor, în special a celor în vârstă aptă de muncă”, susțin specialiștii BNS.

Rata mortalităţii pe medii de reşedinţă determină anumite diferenţe şi în durata medie a vieţii locuitorilor din mediul urban şi rural. Astfel, bărbaţii din mediul urban trăiesc în medie mai mult cu 4,4 ani comparativ cu cei din mediul rural, iar în cazul femeilor acest decalaj este de 3,8 ani.

267
Tagurile:
femei, Moldova, barbați, criză
Tematic
Incredibil: Patru din cinci învinuiți pentru fapte de corupere pasivă sunt… bărbați
Vaccinare anti-COVID

Un nou maraton de vaccinare în Capitală: Unde se pot imuniza oamenii

22
Locuitorii Capitalei vor putea primi doza de rapel (a doua doză) în cadrul Maratonului de vaccinare. Doritorii se pot vaccina însă și cu prima doză de vaccin.

CHIȘINĂU, 17 iunie - Sputnik. Un nou maraton de vaccinare va avea loc duminică, 20 iunie, între orele 07:00 și 22:00 la Palatul Republicii din Capitală. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Scopul acestei acțiuni este de a primi a doua doză de vaccin pentru cei care au luat parte la o campanie similară, care a avut loc în perioada 28-30 mai.

"Cu cât sunt vaccinați mai mulți oameni, cu atât mai repede vom scăpa de virusul COVID-19. În medie, în fiecare zi se înregistrează 5-8 cazuri de infecție și cred că acest lucru se datorează vaccinării", a declarat Ion Ceban.

În timpul maratonului, oricine poate primi și prima doză de vaccin anti-coronavirus.

Până în prezent în Republica Moldova s-au vaccinat împotriva COVID-19 peste 577 de mii de oameni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

22
Tagurile:
COVID-19, maraton, Vaccin
Tematic
Epidemiolog: Așteptăm o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 - Care ar fi motivele
Avertizările epidemiologilor se adeveresc: Numărul cazurilor de COVID-19, în creștere
Fondul de Rezervă al Guvernului a fost suplinit: De unde banii
Vaccinarea în troleibuz și autobuz: Unde se vor afla astăzi punctele mobile


Загрузка...
ploaie

Avertizare meteo de ultima oră: Un nou Cod Galben de ploi puternice, grindină și vijelie

508
(reînnoit 10:50 17.06.2021)
O nouă zi, un nou Cod Galben de ploi puternice, grindină și vijelie. Iată de când intră în vigoare alerta meteo.

CHIȘINĂI, 17 iun – Sputnik. Meteorologii au anunțat că astăzi intră în vigoare la ora 13:00 un nou cod galben de ploi puternice însoțite de descărcări electrice  grindină. 

Acesta se va menține până diseară la ora 21:00.

Se așteaptă și vijelie (de până la 15-20 m/s). 

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

Termometrele vor indica +20..+23° С în raioanele de nord, +21..+24° C, în raioanele centrale, +22..+25° C  în raioanele de sud, iar în Capitală se așteaptă +21..+23° C.

Totodată, în următoarele 24 de ore în râul Prut, pe sectorul satului Criva și orașului Costeşti va crește nivelul apei cu 50-150 cm. Meteorologii anunță că izolat este posibil ca apa să iasă din luncă în raioanele Briceni și Edineț, iar pe celelalte sectoare ale râului Prut și râului Nistru, dar și pe râurile mici, regimul hidrologic nu se va modifica esențial.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

508
Tagurile:
cod galbe, ALERTĂ


Загрузка...