Pietoni

Statistică: Femeile predomină în numărul populației în țara noastră

265
(reînnoit 15:40 09.03.2019)
Femeile predomină în numărul populației Republicii Moldova. Portretul statistic al femeilor şi bărbaţilor în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 9 mart – Sputnik. Populația feminină predomină în rândul populației, la 100 de femei revin 93 de bărbați, potrivit unui studiu prezentat de Biroul Național de Statistică.

Raportul dintre femei și bărbați diferă semnificativ în funcție de anumite grupe de vârstă. Bărbații predomină în grupele de vârstă 0-14 ani și 15-34 ani, raportul fiind de 106 bărbați la 100 de femei și, respectiv, 104 bărbați la 100 de femei.

Diferențele sunt mai accentuate în cazul populației de 35-64 ani și 65 ani și peste. Pe acest segment la 100 de femei revin 90 de bărbați și, respectiv, 62 de bărbați.

Femeile trăiesc mai mult decât bărbaţii în medie cu 8 ani. Speranţa de viaţă la naștere este de 77 de ani pentru femei şi 69 de ani în cazul bărbaţilor.

”Acest decalaj se datorează nivelului mai înalt al mortalităţii premature a bărbaţilor, în special a celor în vârstă aptă de muncă”, susțin specialiștii BNS.

Rata mortalităţii pe medii de reşedinţă determină anumite diferenţe şi în durata medie a vieţii locuitorilor din mediul urban şi rural. Astfel, bărbaţii din mediul urban trăiesc în medie mai mult cu 4,4 ani comparativ cu cei din mediul rural, iar în cazul femeilor acest decalaj este de 3,8 ani.

265
Tagurile:
femei, Moldova, barbați, criză
Tematic
Incredibil: Patru din cinci învinuiți pentru fapte de corupere pasivă sunt… bărbați
Un BMW a ajuns într-un stâlp

Accident cumplit în sectorul Buiucani: Un BMW a ajuns într-un stâlp

38
(reînnoit 10:16 06.03.2021)
Un șofer a intrat dimineață cu BMW-ul într-un stâlp de pe marginea drumului. Deocamdată, nu se cunosc circumstanțele în care s-a produs accidentul rutier.

CHIȘINĂU, 6 mart – Sputnik. Accident cumplit în sectorul Buiucani al Capitalei. Un conducător auto a intrat într-un stâlp de la intersecția străzilor Tudor Vladimirescu și Ion Pelivan. Din poza postată pe rețelele de socializare se vede că în urma impactului mașina a fost deteriorată semnificativ.

Deocamdată nu se cunoaște în ce stare este șoferul și dacă s-a ales cu vreun traumatism. Poliția urmează să se autosesizeze cu privire la acest accident. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

38
Tagurile:
stâlp, mașină, capitală, accident
Tematic
O mașină a doborât un stâlp pe strada Muncești
FOTO - Accident cumplit în sectorul Buiucani: Mașina a ajuns într-un stâlp


Загрузка...
Punct de control cu România

România a actualizat lista țărilor pentru care se impune carantina: Unde a inclus Moldova

42
(reînnoit 09:23 06.03.2021)
Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România a actualizat lista țărilor cu risc sporit de infectare cu noul coronavirus, iar țara noastră rămâne în zona galbenă.

CHIȘINĂU, 6 mart – Sputnik. Republica Moldova rămâne în lista țărilor din zona galbenă. Astfel, cetățenii moldoveni sunt obligați, în continuare, să stea în autoizolare timp de 14 zile la intrarea pe teritoriul României. 

Pe listă figurează 52 de state sau teritorii. Printre acestea sunt multe din țările europene, inclusiv Spania, Italia, Franța, Ungaria, dar și Marea Britanie, unde sunt comunități importante de români. De asemenea, Statele Unite, Israelul și Bulgaria, la fel fac parte din listă.

La elaborarea acestei liste cu zonele „galbene” s-a ținuit cont de rata de incidență cumulată la 100.000 locuitori, pentru perioada 15 – 28 februarie 2021.

Autoritățile din țara vecină își motivează măsură prin prezența unui număr crescut de persoane bolnave, precum și prin apariția zilnică a unor cazuri noi de cetățeni infectați atât prin circulația virusului pe teritoriul național, cât și prin importarea acestuia odată cu revenirea în țară a persoanelor posibil infectate, aspecte care generează o presiune constantă asupra capacității de gestionare situației pandemice. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

42
Tagurile:
coronavirus, COVID-19, Moldova, frontieră, vamă, România
Tematic
Ciocoi: Moldova are bani să procure un milion de vaccinuri anti-COVID-19
Ucraina a actualizat lista țărilor din „zona roșie”: Unde a fost clasificată Moldova


Загрузка...