Vamă

Poliția de Frontieră: 87 de cetățeni străini nu au fost lăsați intre în țară

215
(reînnoit 10:55 04.03.2019)
Săptămâna trecută, 87 de cetățeni străini și 88 de mijloace de transport au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 4 mart – Sputnik. Nicio săptămână fără încălcări. Potrivit statisticii Poliției de Frontieră, din data de 25 februarie și până în 3 martie, la ”frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au documentat 92 de persoane care au încălcat legislația frontalieră şi migrațională.

Este vorba de 32 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere; 19 cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;  20 de conducători auto au ignorat regulile de transportare și de folosire a vinietelor; 12 tentative de trafic ilicit de bunuri.

Săptămâna trecută, 87 de cetățeni străini și 88 de mijloace de transport au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Pe parcursul săptămânii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 306 557 traversări, dintre care un număr mai mare – 156 648 treceri pe sensul de ieșire din Republica Moldova.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:

PTF Leușeni – 52 685 traversări persoane,

PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 44 379 traversări persoane,

PTF Sculeni – 35 229 traversări persoane,

Cea mai aglomerată zi a fost duminică, 3 martie. Atunci au fost înregistrate 52 066 de traversări de către persoane și 12 200 mijloace de transport.

La ora actuală toate punctele de trecere a frontierei de stat activează în regim normal.

Poliția de frontieră amintește că punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe este deschis pentru toate categoriile de mijloace de transport, însă cu condiția ca acestea să nu transporte produse alcoolice, din tutun și mărfuri supuse controlului veterinar și fito-sanitar.

215
Tagurile:
frontiera, politia, statistica
Tematic
Nicio zi fără încălcări: Iată ce nereguli au fost depistate la vamă


Загрузка...