copii

Din martie, mai mulți copii din Moldova pot primi lunar câte 600 sau 1200 de lei

1224
(reînnoit 23:06 01.03.2019)
În mai multe țări ale lumii funcționează un sistem de susținere socială a copiilor și părinților acestora prin acordarea lunară a unei indemnizații de la stat. Copiii din Moldova, de asemenea, se pot bucura de această alocație.

CHIȘINĂU, 2 mar – Sputnik. Din luna martie copiii moldovenilor care dețin și cetățenia română pot beneficia de o alocație lunară de la statul român de 150 sau 300 de lei românești, echivalent a 600 și, respectiv, 1200 de lei moldovenești. Din 1 martie, în România a fost dublată alocația pentru copil.

Astfel, potrivit modificărilor adoptate de Guvernul de la București la Legea privind alocația de stat pentru copii, alocația de stat pentru copii se stabilește în cuantum de 300 de lei românești (1200 de lei moldovenești) pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și tinerii care urmează cursuri la liceu vor primi o alocație lunară de 150 (600 de lei moldovenești) de lei românești.

Totodată, o alocație lunară de 300 de lei românești va fi acordată pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

De alocație pot beneficia și copiii născuți în străinătate, dar și copiii ai căror părinți au naționalități sau domicilii diferite.

Actele pentru acordarea alocației pentru copil se depun la primăria localității sau sectorului de care aparțin părinții sau reprezentanții legali ai copiilor.

200 de lei pentru fiecare copil din Moldova

Toți copiii cu vârsta de până la 18 ani vor beneficia de indemnizația lunară de stat pentru copil. Parlamentul de legislatura a XX a aprobat, în prima lectură, proiectul de lege. Cuantumul acesteia, modul de stabilire și de plată a indemnizației lunare de stat vor fi stabilite de Guvern.

Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege urmează a fi votat de Parlament și în lectura a doua. Această misiune a revenit Parlamentului pe care cetățenii l-au ales pe data de 24 februarie.

Conform datelor Biroului Național de Statistică, la finele anului 2018, în Republica Moldova locuiau 675 974 de copii.

1224
Tagurile:
cetatenie romana, copil, indemnizatie
Тема:
Viața în Moldova (218)
Tematic
Guvernul a decis majorarea indemnizațiilor pentru familiile cu copii: Vezi cu cât
Decis: Mii de copii rămași fără ocrotire părintească vor primi indemnizații mai mari
Parlamentul din Moldova schimbă regulile de acordare a indemnizațiilor


Загрузка...