oameni

Amendă pentru talia mai groasă de 90 de centimetri. Cine riscă sancțiunea

424
(reînnoit 22:57 01.03.2019)
Salariații și angajatorii riscă amenzi dacă vor avea o talie mai groasă de 90 de centimetri.

CHIȘINĂU, 2 mar – Sputnik. Persoanele care vor avea o talie mai groasă de 90 de centimetri riscă să plătească amenzi. Aceasta s-ar putea întâmpla în Federația Rusă.

Potrivit presei locale, Ministerul rus al Sănătății este gata să analizeze această propunere. Și Rospotrebnazor a anunțat că această idee se discută, dar, deocamdată, este prea devreme să se spună că angajatorii vor fi amendați pentru talia groasă a angajaților, așa cum se face acum în Japonia.

În Japonia, limitele de greutate corporală la femei şi bărbaţi sunt fixate prin lege. Astfel, angajaţii supraponderali, care nu reuşesc să slăbească, pot fi amendaţi. Din 2008, companiile şi administraţiile trebuie să se intereseze ce talie au salariaţii între 40 şi 74 de ani, măsurată la vizita medicală profesională. Dacă salariatul nu reuşeşte să slăbească până la următoarea vizită medicală are toate şansele să fie sancţionat. Bărbaţii nu trebuie să depăşească în talie 85 de centimetri, iar femeile, 90 de centimetri.

Obiectivele acestei legi sunt reducerea numărului în creştere constantă a persoanelor cu diabet şi boli cardiovasculare şi scăderea nivelului de colesterol, tensiune arterială şi, în final, a cheltuielilor înregistrate în sistemul de sănătate.

În Moldova fiecare a doua persoană este obeză

Potrivit celui mai recent studiu prezentat de Agenţia Națională de Sănătate Publică, în Republica Moldova aproape jumătate dintre persoanele care au vârsta peste 18 ani sunt supraponderale sau obeze.

Ponderea persoanelor obeze este mai mare în mediul urban, în comparație cu mediul rural. Fenomenul este caracteristic mai mult femeilor decât bărbaților.

Cauza obezităţii, spun medicii, este consumul scăzut de fructe şi legume. Aproape 70 la sută dintre moldoveni consumă mai puţin de cinci porţii de fructe şi legume pe zi. Modul sedentar de viaţă este caracteristic pentru aproape 60 la sută din populația Republicii Moldova cu vârsta de 15 ani şi peste.

424
Tagurile:
amenda, obezitate, obez
Tematic
Alarmant: În ce țări trăiesc cei mai mulți copii obezi
Combaterea obezității infantile: Ziua Europeană a Gătitului și Alimentației Sănătoase


Загрузка...